ΟΛΜΕ: Αιτία πολέμου οι ενδεχόμενες απολύσεις εκπαιδευτικών

«Αιτία πολέμου» χαρακτηρίζουν οι καθηγητές το ενδεχόμενο απολύσεων, διαθεσιμότητας ή υποχρεωτικής μετάθεσης εκπαιδευτικών και ζητούν από τον υπουργό Παιδείας να διαψεύσει δημόσια τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέχρι τις 8 Ιουλίου 8.000 εκπαιδευτικοί θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Για «αιτία πολέμου» κάνει λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) σχολιάζοντας το ενδεχόμενο απολύσεων, διαθεσιμότητας ή υποχρεωτικής μετάθεσης εκπαιδευτικών.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, σε κοινό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Επίσης θα επιδιώξει αύριο, Παρασκευή, με παράσταση διαμαρτυρίας του να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σε ανακοίνωσή τους οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι το 16ο συνέδριο της Ομοσπονδίας που θα ξεκινήσει την Κυριακή 30 Ιουνίου «θα λάβει αγωνιστικές αποφάσεις για το επόμενο διάστημα».

Τέλος, ζητούν από τον υπουργό Παιδείας να διαψεύσει δημόσια τα δημοσιεύματα περί διαθεσιμότητας χιλιάδων εκπαιδευτικών… προειδοποιώντας ότι συγκροτούν κοινό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους.

Εκλογές στη ΔΟΕ

Στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) από μία έδρα έχασαν οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΠαΣοΚ (καθώς και παρατάξεις της κεντροαριστεράς), ενώ για πρώτη φορά κέρδισε έδρα η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και μία έδρα επιπλέον κέρδισε η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις των παρατάξεων διαμορφώνονται ως εξής:

– Η ΔΑΚΕ (πρόσκειται στη ΝΔ) έλαβε 166 ψήφους, 3 έδρες στο ΔΣ, 2 έδρες στην Ελεγκτική Επιτροπή και 44 αντιπροσώπους για την ΑΔΕΔΥ. Εξελέγησαν οι κκ. Kικινής Θανάσης, Κόκκινος Χαράλαμπος, Οικονόμου Τριαντάφυλλος.

– Η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών (πρόσκειται στο ΠαΣοΚ και περιλαμβάνει ανένταχτους από τον χώρο της Κεντροαριστεράς) έλαβε 139 ψήφους, 3 έδρες στο ΔΣ, 1 έδρα στην Ελεγκτική Επιτροπή και 37 αντιπροσώπους για την ΑΔΕΔΥ. Εξελέγησαν οι κκ. Πετράκης Σταύρος, Μαντάς Κομνηνός, Φασφαλής Νικόλαος.

– Οι Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις (πρόσκεινται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έλαβε 117 ψήφους, 2 έδρες στο ΔΣ, 1 έδρα στην Ελεγκτική Επιτροπή και 33 αντιπροσώπους για την ΑΔΕΔΥ. Εξελέγησαν οι κκ. Νικολάρας Γιάννης, Αγαπητός Θανάσης.

– Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (πρόσκειται στο ΚΚΕ) έλαβε 76 ψήφους, 2 έδρες στο ΔΣ, 1 έδρα στην Ελεγκτική Επιτροπή και 21 αντιπροσώπους για την ΑΔΕΔΥ. Εξελέγησαν η κυρία Δριμάλα Θεοδώρα και ο κ. Ζορμπάς Αχιλλέας.

– Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς (πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 65 ψήφους, 1 έδρα στο ΔΣ, καμία έδρα στην Ελεγκτική Επιτροπή και 13 αντιπροσώπους για την ΑΔΕΔΥ. Εξελέγη ο κ. Καλόγηρος Νίκος.

Οπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ, η πρώτη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου 2013, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk