Στα 2,8 δισ. ευρώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια των αμοιβαίων της Schroders

Στα 2,8 δισ. ευρώ ανήλθαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια (AUM) της οικογένειας onshore και offshore αμοιβαίων ‘Maximiser’ της Schroders. Η οικογένεια προϊόντων «Maximiser» της Schroders αποτελείται από έξι αμοιβαία και δύο διαχωρισμένα κεφάλαια (segregated mandates).

Στα 2,8 δισ. ευρώ ανήλθαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια (AUM) της οικογένειας onshore και offshore αμοιβαίων ‘Maximiser’ της Schroders.
Η οικογένεια προϊόντων «Maximiser» της Schroders αποτελείται από έξι αμοιβαία και δύο διαχωρισμένα κεφάλαια (segregated mandates). To μεγαλύτερο από αυτά, το Schroder Income Maximiser, συστάθηκε το Νοέμβριο του 2005 και βρίσκεται υπό τη διαχείριση των κ.κ. Thomas See, Nick Kirrage και Kevin Murphy. Τα υπό διαχείριση κεφάλαιά του ανέρχονται σε 969 εκατομμύρια στερλίνες και η ιστορική του απόδοση κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από το δείκτη FTSE All-Share.
Το 2007, η σειρά εμπλουτίζεται με τα προϊόντα Schroder ISF European Dividend Maximiser και Schroder ISF Global Dividend Maximiser, προκειμένου να υπάρξει γεωγραφική διαφοροποίηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων μετοχικών τίτλων. Τον Ιούνιο του 2010, και μετά από την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος από Ασιάτες επενδυτές, στη σειρά προστίθεται το Schroder Asian Income Maximiser, ενώ το Φεβρουάριο του 2011 ακολουθεί το Schroder Global Property Income Maximiser, το οποίο προσφέρει στους επενδυτές πρόσβαση σε εισόδημα από το χώρο των ακινήτων. Τέλος, τα κεφάλαια Schroder Fixed Income και Schroder Managed Monthly High Income, τα οποία έκλεισαν τον περασμένο μήνα ένα χρόνο ζωής, επενδύουν σε επιλεγμένα κεφάλαια της σειράς ‘Maximiser’.
Τα κεφάλαια της οικογένειας «Maximiser» θέτουν στόχο διανεμητέας απόδοσης της τάξης του 8% ετησίως. Η απόδοση αυτή είναι αποτέλεσμα μια διττής στρατηγικής, η οποία εξασφαλίζει αποδόσεις από δύο πηγές – από μερίσματα μετοχών και από το υπερτίμημα που προκύπτει από την πώληση καλυμμένων δικαιωμάτων αγοράς. Από τη σύστασή τους μέχρι σήμερα, τα αμοιβαία Schroder Income Maximiser, Schroder Asian Income Maximiser και Schroder Global Property Income Maximiser έχουν αποδώσει σύμφωνα με το στόχο του 7%, ενώ τα δύο Schroder ISF funds έχουν πετύχει το στόχο του 8%. Το κεφάλαιο Managed Monthly High Income στοχεύει σε απόδοση 5.5%, η οποία καταβάλλεται σε μηνιαία βάση.
Ο κ. Thomas See, Επικεφαλής διαχείρισης των δομημένων κεφαλαίων της Schroders και συν-διαχειριστής στα αμοιβαία της σειράς ‘Maximiser’, δήλωσε τα εξής:
«Αυτό το ορόσημο επιβεβαιώνει την επιτυχία των συγκεκριμένων κεφαλαίων μετοχικού εισοδήματος και την αποδοχή τους από το επενδυτικό κοινό, σε μια εποχή που τα επιτόκια κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και οι πηγές υψηλότερης απόδοσης είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Από πλευράς απόδοσης, τα κεφάλαια της σειράς Maximiser της Schroders έχουν πετύχει το στόχο τους, οποιεσδήποτε κι αν είναι οι συνθήκες που επικρατούν στις αγορές, αντλώντας εισόδημα από μερίσματα μετοχικών τίτλων και από την πώληση καλυμμένων δικαιωμάτων αγοράς. Και οι δύο αυτές πηγές δεν εξαρτώνται από την πολιτική επιτοκίων των Κεντρικών Τραπεζών, η οποία δείχνει ότι για το ορατό μέλλον θα συνεχίσει να τιμωρεί τους αποταμιευτές στις ανεπτυγμένες οικονομίες
Η κυρία Λυδία Μαλάκη, Διευθύντρια Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου, δήλωσε τα εξής:
«Πρόκειται για ένα ισχυρό επιχείρημα υπέρ της συγκεκριμένης επενδυτικής στρατηγικής. Από την σύσταση του Schroder Income Maximiser το 2005, τα κεφάλαια της σειράς ‘Maximiser’ προσφέρουν αξιόπιστη απόδοση κάτω από διαφορετικές συγκυρίες. Η επιτυχημένη πορεία τους αποτελεί απόδειξη της ικανότητας των ομάδων διαχείρισης των μετοχικών και των δομημένων κεφαλαίων της Schroders, οι οποίες συνεργάζονται στενά προκειμένου να προσφέρουν σταθερά υψηλό εισόδημα, παράλληλα με την εν δυνάμει αύξηση του αρχικού κεφαλαίου».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk