Μέχρι 10 Ιουλίου η κατάθεση των ισολογισμών

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 λήγει η παράταση που έχει δοθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και τα επιμελητήρια απευθύνουν έκκληση στις επιχειρήσεις – μέλη τους όπως προσέλθουν εγκαίρως προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός, ταλαιπωρία και άλλα προβλήματα τις τελευταίες μέρες της προθεσμίας, δεδομένου ότι δεν θα δοθεί καμία νέα παράταση.

Σημειώνεται πως οι εταιρείες που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν προς δημοσίευση τους ισολογισμούς τους μέχρι τις 10 Ιουνίου, ειδικά για εφέτος δεν θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταθέσουν προς δημοσίευση τους ισολογισμούς τους έως τις 10 Ιουλίου 2013.

Την παράταση των προθεσμιών για την καταχώρηση από τις επιχειρήσεις των οικονομικών καταστάσεών τους (ισολογισμός, αποτελέσματα χρήσεως, πίνακας διάθεσης αποτελεσμάτων και έκθεση ελέγχου) στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον υπουργό Αναπτύξεως κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενώσεως Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Πρέπει να σημειωθεί πως η προσέλευση των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια για την δημοσιοποίηση ισολογισμών ήταν πολύ μεγάλη και είχε αναγκάσει τόσο ΕΒΕΑ, όσο και άλλα επιμελητήρια να προχωρήσουν στην διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επιχειρήσεων- μελών τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk