ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο γκρέμισε τους ομοφοβικούς νόμους περί γάμου

Αντισυνταγματικό έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ νόμο για την «υπεράσπιση του γάμου» που αφορά τα προνόμια ετερόφυλων παντρεμένων ζευγαριών και ορίζει ότι γάμος μπορεί να συναφθεί μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας

Αντισυνταγματικό έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ νόμο για την «υπεράσπιση του γάμου» που αφορά τα προνόμια ετερόφυλων παντρεμένων ζευγαριών και ορίζει ότι γάμος μπορεί να συναφθεί μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Πρόκειται για μία ιστορική απόφαση, που αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ.

Ο νόμος ανετράπη με 5 ψήφους υπέρ και 4 κατά, ωστόσο δεν έγινε σαφής αναφορά σε νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε ότι αυτοί που υποστηρίζουν την απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων δεν είχαν δικαίωμα να εφεσιβάλουν την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

Εκτιμάται ότι αξιωματούχοι της Πολιτείας της Καλιφόρνια θα κάνουν χρήση της απόφασης, προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά οι γάμοι μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk