Ινδία: Κατακραυγή για ρεπόρτερ που βγήκε ζωντανά στις πλάτες πλημμυροπαθούς

Τον ψηφιακό γύρο του κόσμου κάνει βίντεο που δείχνει δημοσιογράφο του ιδιωτικού καναλιού της Ινδίας News Express να κάνει μία ζωντανή σύνδεση από το κρατίδιο Ουταρακάντ θρονιασμένος επιδεικτικά στις πλάτες ενός άτυχου πλημμυροπαθούς, ο οποίος έχει χωθεί για τα καλά μέσα στα νερά ενώ ο ρεπόρτερ παραμένει στεγνός. Η εικόνα πυροδότησε κατακραυγή για την προφανή εκμετάλλευση ενός θύματος της θεομηνίας που έχει ήδη προκαλέσει τουλάχιστον 1.000 νεκρούς και μεγάλες καταστροφές.
Οπως αποδείχθηκε, το υποζύγιο ήταν ένας πάμπτωχος που έχασε όλα του τα υπάρχοντα. Σε αντάλλαγμα για τις ταπεινωτικές «υπηρεσίες» του έλαβε από τον τηλε-ρεπόρτερ Ναραγιάν Παργκαΐέν 50 ρουπίες, δηλαδή γύρω στα 60 λεπτά του ευρώ.
Ο ρεπόρτερ παραδέχτηκε ότι αυτό που έκανε ήταν «δημοσιογραφικά λανθασμένο», αλλά έριξε την ευθύνη στον εικονολήπτη του. «Δε νομίζω ότι όλες οι κριτικές που έγιναν ήταν δίκαιες. Από τη μια πλευρά αυτό που έκανα ήταν δημοσιογραφικά λανθασμένο, αλλά ο τρόπος που παρουσιάστηκε στο facebook και στο youtube, δηλαδή σαν αστείο, δεν ήταν δίκαιος. Υποτίθεται ότι η εικόνα θα έδειχνε μόνον εμένα από το στέρνο και πάνω. Αυτό που έγινε ήταν εξολοκλήρου ευθύνη του εικονολήπτη, ο οποίος, όπως φαίνεται, προσπάθησε να σαμποτάρει την καριέρα μου, βιντεοσκοπώντας από τέτοια απόσταση και γωνία, δημοσιεύοντας το βίντεο για να χλευάσει το περιστατικό και να με παρουσιάσει σαν παλιάνθρωπο» δήλωσε.
Ο συγκεκριμένος ρεπόρτερ, ο οποίος έχει 17χρονη επαγγελματική εμπειρία, είπε επίσης ότι ο ίδιος ο πλημμυροπαθής προσέγγισε τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου και τους ζήτησε να βιντεοσκοπήσουν το κατεστραμμένο σπίτι του και να τον βοηθήσουν.

«Τον βοηθήσαμε δίνοντάς του λίγο φαγητό και λίγα χρήματα. ‘Ηταν ευγνώμων. ‘Ήθελε να μου δείξει σεβασμό, αφού πρώτη φορά κάποιος του δικού μου κοινωνικού επιπέδου ερχόταν στο σπίτι του» κατέληξε ο αμφιλεγόμενος Ινδός δημοσιογράφος.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος