Ετοιμάζονται για πόλεμο η Σούπερ Λίγκα με τον ΟΠΑΠ

Ο πόλεμος μεταξύ της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Σούπερ Λιγκ και του μέγα χορηγού, ΟΠΑΠ, είναι προ των πυλών. Αιτία είναι η καθυστέρηση απάντησης της ΟΠΑΠ ΑΕ στην Λίγκα για τη χορηγία των ΠΑΕ μέσω των εμφανίσεων και η υπόθεση των αδειοδοτήσεων ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκού.

Ο πόλεμος μεταξύ της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Σούπερ Λιγκ και του μέγα χορηγού, ΟΠΑΠ, είναι προ των πυλών. Αιτία είναι η καθυστέρηση απάντησης της ΟΠΑΠ ΑΕ στην Λίγκα για τη χορηγία των ΠΑΕ μέσω των εμφανίσεων και η υπόθεση των αδειοδοτήσεων ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκού που «καίνε» τον συνεταιρισμό. Το θέμα απασχόλησε την πολύωρη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τετάρτη (26/6) με τα μέλη του να εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους, μέσω των δηλώσεων του προέδρου, Γιάννη Μώραλη.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση της Λίγκας, συζητήθηκαν οι επαφές της διοργανώτριας αρχής με την Nova και την πρόταση του συνδρομητικού καναλιού για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, ενώ επιβεβαιώθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου στην Αθήνα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Γιάννης Μώραλης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την πορεία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη:

Για τον ΟΠΑΠ:
«Το ζήτημα της ΟΠΑΠ ΑΕ είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και θέλω να διευκρινίσω πως το θέμα δεν είναι η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην υπογραφή, κάτι που είναι γνωστό, αλλά το γεγονός πως δεν έχουμε λάβει ούτε απάντηση για τη χορηγία στις φανέλες. Δεν ζητάμε χρήματα που δεν δικαιούμαστε ούτε ζητάμε να μας χαριστούν. Οι ΠΑΕ συμμετέχουν στο στοίχημα και ο οργανισμός έχει έσοδα και κέρδη.

Πλέον δεν υπάρχει το ποσοστό όπως υπήρχε κάποτε από το ΠΡΟ-ΠΟ και για τον λόγο αυτό διαφημίζεται ο ΟΠΑΠ για να παίρνει και προβολή και οι ομάδες να παίρνουν το ποσό που διακινούνται. Σε περίπτωση μη απάντησης ή αρνητικής απάντησης, η Λίγκα θα κινηθεί για να προασπίσει τα δικαιώματά της. Στην Ευρώπη οι ομάδες παίρνουν ποσοστά από το στοίχημα και θα διεκδικήσουμε κάτι παρόμοιο».

Για τις αδειοδοτήσεις και το «όχι» της UEFA σε Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα:
«Το θέμα αυτό έχει δύο σκέλη και για εμένα το πιο σοβαρό είναι πως πρέπει να υποβάλλουμε πρόταση στην ομοσπονδία για το πως η Λίγκα σκέφτεται το μέλλον. Για παράδειγμα αν οι αδειοδοτήσεις πρέπει να βγαίνουν πριν από τα play off και όσες ομάδες δεν παίρνουν να μην παίζουν και μετά να δούμε και τις ποινές. Θα στηθεί μια επιτροπή, θα μελετήσουμε το θέμα και θα υποβάλλουμε συνολική πρόταση.

Το δεύτερο σκέλος αφορούσε τη μη αδειοδότηση δύο ομάδων και θα υποβάλλουμε ερώτημα στην ομοσπονδία. Να πω κάπου εδώ πως τα πράγματα είναι σαφή… Η Super League εισηγείται τις ποινές και η ομοσπονδία είναι η υπεύθυνη για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων. Εμείς θα κάνουμε ερώτημα ποιες ομάδες πήραν άδεια και αν η απόφαση της UEFA για Παναθηναϊκό και ΠΑΣ επηρεάζει».

Για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν:
«Έγινε ένα πολύ ωραίο συμβούλιο και συζητήσαμε αρκετά σημαντικά θέματα. Στα τηλεοπτικά, είμαστε σε συζητήσεις με τη Nova για κάποιες αλλαγές, τροποποιήσεις ακόμα και επέκταση. Η Nova είναι στο πλευρό μας και εμείς επίσης. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, συνεχίζουμε τις επαφές.

Σε θέματα κανονισμών, εν όψει της ΓΣ, συζητήσαμε τι θέση πρέπει να πάρω εκπροσωπώντας τον συναιτερισμό. Έχουμε διαφορετική άποψη σε κάποια θέματα, όπως οι διαφωνίες και αντιρρήσεις στην αφαίρεση βαθμών για δυσφήμηση».

Για τα πρωταθλήματα υποδομών:
«Συζητήσαμε για τα πρωταθλήματα υποδομών Κάτω των 20, των 17 και των 15 που επιθυμούμε να διοργανώσουμε. Θα βγει ανακοίνωση μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk