Ευρωβουλευτής της χρονιάς ο Γ. Κουμουτσάκος

Ευρωβουλευτής της χρονιάς στον τομέα των Μεταφορών για το 2013 αναδείχθηκε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκος, μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχε το σύνολο των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ανακοίνωση έγινε σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες Τρίτη 25 Ιουνίου στις Βρυξέλλες από το περιοδικό «The Parliament Magazine» η οποία ήταν υπό την αιγίδα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επιτρόπου κ. Maros Sefcovic.

Ο θεσμός των βραβείων «MEP Awards» διοργανώνεται από το «The Parliament Magazine» κάθε χρόνο από το 2005 με σκοπό την ανάδειξη του ευρωβουλευτή της χρονιάς ανά τομέα δράσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι ο έλληνας ευρωβουλευτής ήταν εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Κανονισμό για τη νέα πολιτική των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών.

Υποψήφιοι στην ίδια κατηγορία ήταν ο Ιταλός κ. A. Cancian από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Αυστριακή κυρία Ε. Lichtenberger από το κόμμα των Πρασίνων.

Κατά την παραλαβή του βραβείου ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους διοργανωτές του θεσμού αυτού και πρωτίστως τους συναδέλφους ευρωβουλευτές, που με τίμησαν με την επιλογή και την ψήφο τους.

Ο τομέας των μεταφορών είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ισχύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράγοντας περίπου το 3.7% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, σε μια εποχή που η Ευρώπη «διψάει» για ανάπτυξη και απασχόληση.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει προχωρήσει με δύο τρόπους: μέσω της ιδέας της ευρωπαϊκής ενότητας, και της προάσπισης των δημοκρατικών αρχών και ελευθεριών και δεύτερον, μέσω της υλοποίησης συγκεκριμένων, μεγάλων έργων. Έργων που αποτελούν απτή απόδειξη του κοινού οφέλους που παράγει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών αποτελούν ένα τέτοιο έργο. Ένα έργο που αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να παράγει συγκεκριμένα χειροπιαστά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Κανονισμό για τις νέες κατευθυντήριες γραμμές των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, είμαι ευτυχής που ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και την Ε. Επιτροπή. Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, θέλω να πιστεύω συνεπούς και αποδοτικής, από τους συνεργάτες μου κι εμένα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την ανάπτυξη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, για μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή οικονομία της ανάπτυξης και της απασχόλησης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική