Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ΤΑΙΠΕΔ – Εmma Delta για τον ΟΠΑΠ

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και των μελών της κοινοπραξίας της Emma Delta για το ακανθώδες θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και των μελών της κοινοπραξίας της Emma Delta για το ακανθώδες θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ.
Η Emma Delta έχει κερδίσει το διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ προσφέροντας 652 εκατ. ευρώ αλλά δεν προχωρεί στην υπογραφή της σύμβασης καθώς θέλει να ακυρωθούν οι συμφωνίες που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ με τα Λαχεία και την Intralot.
Aπό την πλευρά της Emma Delta παρέστησαν στη συνάντηση ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Τσέχος Γιούρι Σμετς και ο δικηγόρος του κ. Μελισσανίδη κ. Σπύρος Φωκάς.

Οι δύο πλευρές κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους και για μία ακόμη φορά ξεκαθάρισαν τις θέσεις τους. Από το ΤΑΙΠΕΔ ανέφεραν πως οι συμφωνίες για τα Λαχεία και την Intalot πρέπει να προχωρήσουν αφού οι όροι τους ήταν γνωστοί στην κοινοπραξία που διεκδίκησε τον ΟΠΑΠ, ενώ από την Emma Delta επεσήμαναν για μία ακόμη φορά πως κατά τη γνώμη τους οι όροι και στους δύο διαγωνισμούς είναι επιζήμιοι για τον ΟΠΑΠ.

Το ΤΑΙΠΕΔ τόνισε ότι υποχρέωσή του είναι να φέρει εις πέρας τις δύο αποκρατικοποιήσεις των Λαχείων και του ΟΠΑΠ και διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να παρέμβει στις διεργασίες της κοινοπραξίας ΟΠΑΠ – Intralot – Scientific Games αλλά ούτε και στις συμφωνίες του ΟΠΑΠ με τους προμηθευτές τους.

Εν ολίγοις κοινός τόπος δεν βρέθηκε αλλά προς το παρών έχουν αποκλειστεί και οι μονομερείς ενέργειες.
Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες καθώς για τη συνάντηση θα πρέπει να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και το σύνολο των μετόχων της Emma Delta (Τσέχοι, Ελληνες, Σλοβάκοι, Ρώσοι και Ιταλοί).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk