Ιταλία: Δέσμη μέτρων 1,5 δισ. ευρώ κατά της ανεργίας των νέων

Δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων παρουσίασε ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα. «Στόχος μας (είναι) να μπορέσουν να προσληφθούν 200.000 νέοι μέσα στους επόμενους 18 μήνες» δήλωσε.

Η ιταλική κυβέρνηση θα διαθέσει 1,5 δισ. ευρώ, κυρίως για την πρόσληψη ανέργων μέχρι 29 ετών. Το ιταλικό δημόσιο αναλαμβάνει την κάλυψη του ενός τρίτου των ασφαλιστικών εισφορών τους για 1,5 χρόνο, υπό τον όρο να πρόκειται για μόνιμη πρόσληψη, με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Κύριο βάρος θα δοθεί στις περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας στις οποίες η ανεργία των νέων αγγίζει το 50%.

Τα 168 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την επαγγελματική κατάρτιση των νέων που δεν σπουδάζουν, δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν μια δουλειά και δεν παρακολουθούν σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης.

Μέρος των πόρων που πρόκειται να διατεθούν προορίζεται για την εξασφάλιση απασχόλησης ιταλών ανέργων από 50 ετών και πάνω.

Όπως αναφέρουν σχολιαστές, πρόκειται για το πρώτο μέρος των παρεμβάσεων με τις οποίες η κυβέρνηση συνασπισμού της Ρώμης ελπίζει να βγάλει την χώρα από την οικονομική ύφεση που συνεχίζει να διέρχεται. Τον Οκτώβριο αναμένεται νέα σειρά μέτρων, τα οποία –ελπίζει ο Ενρίκο Λέτα– θα έχουν ευρωπαϊκή στήριξη.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει αυτή την ανακοίνωση των μέτρων τόνωσης της απασχόλησης μια ημέρα πριν από την Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει την Πέμπτη, στην οποία πρόκειται να τους ζητήσει να εγκρίνουν ανάλογο, ευρύτερο σχέδιο δράσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk