Ωρα συγκομιδής στο δημοτικό λαχανόκηπο Ηρακλείου

Τρίτεκνες και άπορες οικογένειες ξεκίνησαν την παραγωγή κηπευτικών προϊόντων στον λαχανόκηπο του δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Ο λαχανόκηπος, συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή Καρτερού παραχωρήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και διαμορφώθηκε κατάλληλα προκειμένου να μοιραστεί σε δικαιούχους στο πλαίσιο του «Δικτύου Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου»

Τρίτεκνες και άπορες οικογένειες ξεκίνησαν την παραγωγή κηπευτικών προϊόντων στον λαχανόκηπο του δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Ο λαχανόκηπος, συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή Καρτερού παραχωρήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και διαμορφώθηκε κατάλληλα προκειμένου να μοιραστεί σε δικαιούχους στο πλαίσιο του «Δικτύου Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου».
Πρόκειται για μια εθελοντική πρωτοβουλία στην οποία μετέχει ενεργά ο Σύλλογος Τριτέκνων νομού Ηρακλείου και στηρίζεται από τη δημοτική αρχή για την κάλυψη των αναγκών οικογενειών που αδυνατούν ακόμη και να αγοράσουν κηπευτικά προϊόντα.
Την Τρίτη 25 Ιουνίου ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης επισκέφτηκε το λαχανόκηπο συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μανώλη Αχλαδιανάκη και αντιδημάρχους. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καλλιεργητές, οι οποίοι και του εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους. Ο δήμαρχος τόνισε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις της σημαντικές δράσεις που βοηθούν και ενισχύουν τις ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα η έκταση αυτή θα περιφραχτεί και θα δημιουργηθούν και άλλες υποδομές για την καλύτερη λειτουργία της.
Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται με τη συνεργασία του Συλλόγου Τριτέκνων νομού Ηρακλείου. Χάρη στις εργασίες των υπηρεσιών του δήμου, την προσωπική εργασία των δικαιούχων και τις δωρεές υλικών από επιχειρήσεις της πόλης το ακίνητο καθαρίστηκε, οργώθηκε και τοποθετήθηκε δίκτυο άρδευσης και κατατμήθηκε. Ένα μέρος της παραγωγής των δικαιούχων διατίθεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά αδύναμες οικογένειες που ζουν στο Ηράκλειο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk