Η συμφωνία Βελιγράδι – Πρίστινα φέρνει τη Σερβία πιο κοντά στην ΕΕ

Με φόντο τη συμφωνία-ορόσημο για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, οι επικεφαλής διπλωματίας της ΕΕ άναψαν την Τρίτη στο Λουξεμβούργο το «πράσινο φως» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία το αργότερο έως τα τέλη Ιανουαρίου

Με φόντο τη συμφωνία-ορόσημο για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, οι επικεφαλής διπλωματίας της ΕΕ άναψαν την Τρίτη στο Λουξεμβούργο το «πράσινο φως» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία το αργότερο έως τα τέλη Ιανουαρίου.

«Υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία» δήλωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.

Η προκαταρκτική συμφωνία πρέπει να επισφραγιστεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Η ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μπορεί να τροποποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κατά δήλωση του ίδιου διπλωμάτη που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk