Περιβαλλοντική κατασκήνωση για εφήβους στον Ερύμανθο

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά ο εθελοντικός οργανισμός περιβαλλοντικής ευαισθησίας Ecocity διοργανώνει το Ecocamp, την περιβαλλοντική κατασκήνωση για έφηβους που θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 29 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 4 Αυγούστου.

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά ο εθελοντικός οργανισμός περιβαλλοντικής ευαισθησίας Ecocity διοργανώνει το Ecocamp, την περιβαλλοντική κατασκήνωση για έφηβους που θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 29 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 4 Αυγούστου.
Μέσα στο ελατοδάσος της Ροδέας, στην περιοχή των Καλαβρύτων, σε μια περιοχή μοναδικού κάλλους στις παρυφές του Ερύμανθου, εκεί όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας και Αγωγής θα φιλοξενήσει και εφέτος τους νέους η κατασκήνωση του Ecocamp.
Εκεί όπου η μυθολογία μας έχει συνδέσει τη φύση με άθλους και δράσεις, ενώ η ιστορία μας δένει την παράδοση με τον σεβασμό στο νερό και το έδαφος, εκεί που ο Ηρακλής κυνήγησε τον Ερυμάνθιο Κάπρο και είναι το αρχαιότερο καταγεγραμμένο κλίμα στον κόσμο, οι συμμετέχοντες, μέσα από την ευχάριστη διαβίωση και την ξεγνοιασιά της παρέας θα λάβουν μέρος σε θεματικές δραστηριότητες για τον αέρα, το νερό και τη γη, εμπλουτισμένες με παραδοσιακά στοιχεία, όπως το ζύμωμα του ψωμιού και το ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα, τη καλλιέργεια καρπών και φυτών.
Παράλληλα, θα έχουν ευκαιρίες διαβίωσης σε χώρους φυσικής ομορφιάς και θα παρακολουθήσουν ένα αξιόλογο πρόγραμμα ενημέρωσης, βιωματικών και ψυχαγωγικών δράσεων για το περιβάλλον, θα γνωρίσουν την περιοχή με πεζοπορία και θα επισκεφτούν αξιόλογες περιοχές με ορειβατικό ποδήλατο.
Η περιβαλλοντική αυτή κατασκήνωση αποτελεί πρόταση που στοχεύει στην επαφή των νέων της πόλης με τη φύση, καθώς και στη βιωματική προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων. Οι εγκαταστάσεις διαμονής είναι μόνιμες και περιλαμβάνουν κεραμοσκεπή κτίρια συνολικής χωρητικότητας 180 ατόμων, κουζίνα, ιατρείο, γήπεδα και πισίνα.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν νέες και νέοι ηλικίας 13-16 ετών από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Ιεράπετρα και άλλες περιοχές. Οι γονείς που θέλουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον οργανισμό περιβαλλοντικής ευαισθησίας στο τηλέφωνο 210-6196.757, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία