Μ. Βαρβιτσιώτης: Αξιόπιστες υπηρεσίες, εμπιστοσύνη στο ναυτικό δαιμόνιο

Το στίγμα του για την πολιτική στον τομέα της ναυτιλίας περιέγραψε σε αδρές γραμμές ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Το στίγμα του για την πολιτική στον τομέα της ναυτιλίας περιέγραψε σε αδρές γραμμές ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο επεσήμανε μεταξύ άλλων τις υπηρεσίες που θα πρέπει να προσφέρονται προς τον πολίτη, αξιόπιστες υπηρεσίες στους νέους, σε ανθρώπους που ασχολούνται με τη ναυτιλία και στα νησιά. «Την περίοδο που διανύουμε χρειάζεται όλοι να τρέξουμε γιατί εμείς πρέπει να διαμορφώσουμε το μέλλον για τους νέους ανθρώπους αντιμετωπίζοντας πολλές παθογένειες και αδυναμίες του ελληνικού πολιτικού συστήματος» τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς βρισκόμαστε εδώ ως υπηρέτες της νέας γενιάς και μιας Ελλάδας που πρέπει να αναπτυχθεί και ενός οράματος ότι αυτή η χώρα πρέπει να βγει γρήγορα από αυτή την κρίση που τη μαστίζει».

Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι η ναυτιλία –και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ’ αυτού– αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης γιατί είναι συνυφασμένη με την ελληνική σημαία και συμπλήρωσε ότι ελληνόκτητος ναυτιλία και η ελληνική ναυτιλία είναι αυτή που δίνει πολιτική πρωτοκαθεδρία σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ο νησιωτικός χώρος, όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, αποτελεί την κοιτίδα του πολιτισμού και οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε να τον ενισχύσουμε και να τον κάνουμε παραγωγικό, αναπτύσσοντας την τουριστική ανάπτυξη.

Αφού ανέφερε ότι στο προηγηθέν Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός ζήτησε οι υπουργοί να είναι δωρικοί, να λένε λίγα και να είναι αποτελεσματικοί, ο νέος υπουργός πρόσθεσε ότι γι’ αυτό τον λόγο «από σήμερα θα ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια» και ζήτησε την αρωγή όλων, αναγνωρίζοντας ότι αυτό δεν είναι εύκολο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ακόμη ότι «το ελληνικό ναυτικό δαιμόνιο είναι αυτό που έχει βγάλει τη χώρα πολλές φορές από πολλές δυσκολίες και θα πρέπει να εμπιστευτούμε ξανά τους έλληνες ναυτικούς και επιχειρηματίες της θάλασσας» ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως στόχος είναι να σηκωθεί η ελληνική σημαία ακόμα πιο ψηλά και να θυμίζει σε όσους τη βλέπουν στις θάλασσες την Ελλάδα που έρχεται. Επιπλέον ανέφερε στην ομιλία του ότι στο υπουργείο πρέπει να γίνει δουλειά για την ασφάλεια του πολίτη που δοκιμάζεται από την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών στο Αιγαίο.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός κ. Κωστής Μουσουρούλης σημείωσε ότι εργάστηκε στον τομέα πάνω στο τρίπτυχο ναυτικός, πλοίο, επιχειρηματικότητα και χαρακτήρισε τη ναυτιλία ως ασπίδα του έθνους. Αναφέρθηκε στη λιμενική και νησιωτική πολιτική του υπουργείου και απευθυνόμενος στον νέο υπουργό είπε πως είναι πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα και πρόσθεσε ότι θα τα καταφέρει καλύτερα από αυτόν.

Αναφερόμενος στην ακτοπλοΐα, τη χαρακτήρισε γέφυρα ζωής με τα νησιά και σημείωσε ότι είναι ένας τομέας που θα απασχολήσει πολύ την νέα ηγεσία του υπουργείου. «Να είμαστε όλοι ενωμένοι, και η ναυτεργασία και η πλοιοκτησία, καθώς έχουμε αποδείξει ως Ελληνες ότι στις δύσκολες στιγμές δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» τόνισε ο κ. Μουσουρούλης και ζήτησε τη στήριξη των υπηρεσιών του υπουργείου προς τη νέα ηγεσία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk