Αιχμές Ρουπακιώτη στην υποδοχή Αθανασίου

Απάντηση με αιχμές και ειρωνεία έδωσε ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης σε όσους τον κατηγόρησαν ότι εκείνος με τον Αντώνη Μανιτάκη «έριξαν την κυβέρνηση στις ξέρες».

«Είχα», είπε χαρακτηριστικά, «πρόβλημα συνείδησης πώς εγώ που δεν έχω τη δύναμη να σπρώξω ούτε μια κουβαρίστρα μπόρεσα να ρίξω έξω μια κυβέρνηση. Ένιωσα απελπισμένος, αφού άλλα δημοσιεύματα έλεγαν πως ως πολιτικός συνδικαλιστής και μεγαλοδικηγόρος έκανα μια τρύπα στο νερό και μήπως κατέστρεψα την Ελλάδα. Ρώτησα τον οδηγό μου τον Παναγιώτη: οδήγησα την Ελλάδα σε αδιέξοδο; Άστο, μου είπε, το παίρνω επάνω μου…».
Δεν πιστεύω, πρόσθεσε ο κ. Ρουπακιώτης, σε χαλκεία ψευδολογίας και σε συγκροτήματα συμφερόντων, ενώ δεν είχαν κοπάσει τα γέλια μεταξύ των παριστάμενων για το δηκτικό ευφυολόγημα που χρησιμοποίησε. Αλλάζοντας τόνο ο απερχόμενος υπουργός καλωσόρισε αμέσως μετά τον διάδοχό του, Χαράλαμπο Αθανασίου.
Ο νέος υπουργός, από την πλευρά του, αναγνώρισε «το έργο του κ. Ρουπακιώτη», ενώ υπογράμμισε ότι «υπάρχουν διαφορές, αλλά όχι σε σημαντικά θέματα, οι οποίες έτσι ή αλλιώς θα αμβλυνθούν». Ο κ. Αθανασίου εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος, διότι βρίσκεται σε γνώριμο χώρο, όπως είπε. Όταν μπήκε στο υπουργείο χαιρέτησε τους συμβούλους – δικαστές του υπουργείου, λέγοντας «να χαιρετήσω τους συναδέλφους μου…» Η αλλαγή φρουράς έγινε σε εγκάρδιο κλίμα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk