«Κάντο όπως ο Μπέργκμαν» και μάθε σινεμά

Σεμινάριο πρακτικής κινηματογράφου συνδιοργανώνουν από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 23 Ιουλίου το Σχολείο του Σινεμά και το ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Τίτλος του «Κάντο όπως ο Μπέργκμαν».
Το σεμινάριο περιλαμβάνει εισαγωγή στις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας (γραμματική και συντακτικό του σινεμά), και ασκήσεις πάνω στην κινηματογραφική υποκριτική, την εικονοληψία, το μοντάζ και το σενάριο. Επίσης, οι μετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους. Ως κομμάτι του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα προβληθούν αποσπάσματα από αντιπροσωπευτικές ταινίες.
Το «Κάντο όπως ο Μπέργκμαν» θα πλαισιώσουν οι: Ερρίκος Λίτσης, ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Γιάννης Φώτου, διευθυντής φωτογραφίας, και Γιάννης Καραμπίτσος, σκηνοθέτης, μοντέρ και κριτικός κινηματογράφου.
Παράλληλα, κάθε εβδομάδα, το σεμινάριο θα φιλοξενεί για ένα δίωρο από έναν σκηνοθέτη, ηθοποιό ή σεναριογράφο. Ανάμεσα στους καλεσμένους βρίσκεται ο σκηνοθέτης Έκτορας Λυγίζος («Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού») ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας Ντίνος Γιώτης, και ο σκηνοθέτης και παραγωγός Γιώργος Μουζακίτης.
Το σεμινάριο θα διεξάγεται καθημερινά (Δευτέρα ως Παρασκευή), από τις 16.30 μέχρι τις 20.30, στο Εργαστήρι Σκηνοθεσίας, Υποκριτικής, Εικονοληψίας, και Μοντάζ του Σχολείου του Σινεμά.
Το κόστος συμμετοχής είναι 180 ευρώ, ενώ δίνονται μειωμένες τιμές για σπουδαστές, φοιτητές και ανέργους.
Οι εγγραφές γίνονται έως τις 25 Ιουνίου.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2130 159816
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk