Πάβλοβα µε λεβάντα, φράουλες και κεράσια

ΥΛΙΚΑ (για 12 άτοµα)

Για τη µαρέγκα

7 ασπράδια αβγών, που έχουν µείνει 1 ηµέρα στο ψυγείο

220 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

180 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισµένη

30 γρ. κορν φλάουρ

15 γρ. αποξηραµένα άνθη λεβάντας

Για τη σύνθεση

150 ml κρέµα γάλακτος

50 γρ. ζάχαρη άχνη

20 ml ανθόνερο

100 γρ. φράουλες, κοµµένες στα 4

100 γρ. κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια, κοµµένα στη µέση

5 φύλλα δυόσµου (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρέγκα

Ρίχνουµε στον κάδο του µίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάµε µε το σύρµα. Προσθέτουµε την κρυσταλλική ζάχαρη βροχηδόν και συνεχίζουµε το χτύπηµα, ώσπου το µείγµα να φουσκώσει καλά. Αποσύρουµε τον κάδο και προσθέτουµε την άχνη και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας απαλά µε µια µαρίζ. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 100°C, στον αέρα.

Με µια κουτάλα απλώνουµε τη µαρέγκα σε ένα τσέρκι διαµέτρου 20 εκ., πασπαλίζουµε µε τη λεβάντα και ψήνουµε για περίπου 2-3 ώρες. Αποσύρουµε και αφήνουµε να κρυώσει.

Σύνθεση

Σε ένα µεγάλο µπολ χτυπάµε µε το σύρµα την κρέµα γάλακτος, µαζί µε την άχνη και το ανθόνερο, µέχρι να σχηµατιστεί µια παχύρρευστη σαντιγί. Με τη βοήθεια µιας σπάτουλας απλώνουµε το µείγµα επάνω στη µαρέγκα.

Ανακατεύουµε τα φρούτα µε το χέρι και τα σκορπίζουµε στην επιφάνεια της µαρέγκας. Αν θέλουµε, µπορούµε να βάλουµε και µερικά φύλλα δυόσµου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk