Σε ύφεση τα μέτωπα σε Μαρκόπουλο Ωρωπού, Κορωπί και Θρακομακεδόνες

Τρία πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αττική: Στην περιοχή Αμφιάρειο στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, σε δασική περιοχή στον Αγ.Γεώργιο Κορωπίου και σε δασική έκταση στους Θρακομακεδόνες. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σε ύφεση βρίσκονται όλα τα πύρινα μέτωπα στην Αττική. Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου εκδηλώθηκαν 29 φωτιές σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 12 στο Λεκανοπέδιο.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρώθηκαν στις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή Αμφιάρειο στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, σε δασική περιοχή στον Αγ.Γεώργιο Κορωπίου, σε δασική έκταση στους Θρακομακεδόνες και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πευκενέας στα Μέγαρα Αττικής.

Από τις πυρκαγιές δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Στο Αμφιάρειο, ωστόσο, οι φλόγες πλησιάσαν τις αυλές δύο σπιτιών, μακριά από τον οικισμό, όμως με επέμβαση των πυροσβεστών δεν προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπήρξαν ζημιές σε παραπήγματα. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν, επίσης, ότι από την πυρκαγιά κάηκαν αυτοκίνητα, καθώς και μία ξύλινη οικία.

Τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής προβληματίζει το γεγονός ότι οι πυρκαγιές στην Αττική ξέσπασαν μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες. Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια της υπηρεσίας θα ελέγξουν εάν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία