Βρετανία: Λουκέτο στο γραφείο για τα UFO από το υπουργείο Αμυνας

Απόρρητα έγγραφα που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα, στο Λονδίνο, αποκαλύπτουν ότι το βρετανικό υπουργείο Αμυνας έχει κλείσει, από το 2009, το γραφείο που ήταν αρμόδιο για τις θεάσεις UFO (αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα -ΑΤΙΑ), επειδή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μάλλον δεν υπάρχουν, και επομένως δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Επί 50 χρόνια, «καμία από τις θεάσεις UFO που είχαν αναφερθεί στο υπουργείο Αμυνας δεν αποκάλυψε τίποτε που να μας επιτρέπει να σκεφθούμε ότι υπάρχει κάποια εξωγήινη παρουσία ή μια στρατιωτική απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο», έγραψε το 2009 ο αξιωματούχος της RAF Καρλ Μάντελ σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στον τότε υπουργό Αμυνας Μπομπ Εϊνσγουερθ.
Τα αρχεία δείχνουν ότι το διάστημα 2000-2007 το υπουργείο λάμβανε κατά μέσο όρο 150 αναφορές για εμφανίσεις UFO κάθε χρόνο.
«Τα ποσά των χρημάτων που διατέθηκαν στο γραφείο για τα UFO αυξήθηκαν, το ίδιο και οι υπάλληλοι που απασχολούνταν με αυτές τις υποθέσεις, περιορίζοντας έτσι το προσωπικό που ασχολούνταν με δραστηριότητες πολύτιμες για την Αμυνα», προσθέτει στο υπόμνημα ο Καρλ Μάντελ, ο οποίος εισηγήθηκε να κλείσει το γραφείο για τα ΑΤΙΑ.
Το υπουργείο Αμυνας έκλεισε και την τηλεφωνική γραμμή που είχε τεθεί στη διάθεση του κοινού για να αναφέρει πληροφορίες σχετικά με UFO.
Σύμφωνα με τα διαβαθμισμένα έγγραφα, UFO έχουν παρατηρηθεί σε δεκάδες τοποθεσίες της Αγγλίας. Περιλαμβάνονται πληροφορίες για απαγωγές από εξωγήινους, συναντήσεις με άλλες μορφές ζωής, ακόμα και επίσκεψη ιπτάμενου δίσκου στο γήπεδο της Τσέλσι.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος