Η ατζέντα της Επιστήμης

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Μηχανικής, Σχεδιασμού και Οικονομικών θα διεξαχθεί στη Μύκονο, με κεντρικό εισηγητή τον ακαδημαϊκό Δημήτρη Νανόπουλο, ο οποίος θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Ο γενναίος νέος κόσμος του Higgs: η προέλευση της μάζας».

24 – 28 Ιουνίου
Περιβαλλοντική Διαχείριση και Μηχανική, στη Μύκονο
ROYAL MYKONIAN HOTEL & THALASSO SPA, ΕΛΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ
Το 4ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Μηχανικής, Σχεδιασμού και Οικονομικών θα διεξαχθεί στη Μύκονο, με κεντρικό εισηγητή τον ακαδημαϊκό Δημήτρη Νανόπουλο, ο οποίος θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Ο γενναίος νέος κόσμος του Higgs: η προέλευση της μάζας». Το συνέδριο διοργανώνεται από την Εταιρεία Ασφάλειας Οικοτοξικολογίας και Περιβάλλοντος (SECOTOX) και το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Περισσότερα στον ιστότοπο www.cemepe4.prd.uth.gr/.
25 – 28 Ιουνίου
Eλεγχος και Αυτοματισμοί, στα Χανιά
MINOA PALACE RESORT & SPA, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΚΡΗΤΗ
Το 21ο Μεσογειακό Συνέδριο για τον Eλεγχο και τους Αυτοματισμούς, MED’13, επιστρέφει στη γενέτειρά του, τα Χανιά. Το MED’13 στοχεύει να δώσει μια μοναδική ευκαιρία στην ακαδημαϊκή και βιομηχανική κοινότητα, στην κυβέρνηση, στους χρηματοδοτικούς οργανισμούς και στον ιδιωτικό τομέα, να βρουν λύσεις για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων και να συζητήσουν τις μελλοντικές κατευθύνσεις της έρευνας στον τομέα. Το ευρύ φάσμα θεμάτων που θα καλυφθούν στο συνέδριο θα περιλαμβάνει και τις τρέχουσες τάσεις συνδυασμού του ελέγχου και της θεωρίας συστημάτων με το λογισμικό και τις επικοινωνίες, καθώς και τις νέες εξελίξεις στη ρομποτική και στη μηχανοτρονική. Λεπτομέρειες θα διαβάσετε στον ιστότοπο http://med13.du.edu/.
30 Ιουνίου – 3 Ιουλίου
Για Αειφόρο Βιομηχανία Ορυκτών, στη Μήλο
MILOS CONFERENCE CENTER, ΑΔΑΜΑΣ ΜΗΛΟΥ
Το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Βιομηχανία Ορυκτών θα διεξαχθεί στη Μήλο, με στόχο να βρεθεί ο δρόμος μετάβασης των εξορυκτικών βιομηχανιών σε αειφόρο ανάπτυξη. Οι αυξανόμενες περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανησυχίες, τα πρότυπα προμηθειών της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς και η πίεση από νέους κανονισμούς πρόκειται να αλλάξουν ριζικά το παγκόσμιο εξορυκτικό επιχειρείν στο εγγύς μέλλον. Προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, ο εν λόγω τομέας θα πρέπει να ενσωματώσει έννοιες αειφόρου ανάπτυξης, βέλτιστων πρακτικών και συμμετοχής των περιοίκων στα τεχνικά θέματα, στις επιχειρηματικές στρατηγικές και στους στόχους απόδοσης της εκμετάλλευσης ορυκτών, από την εξερεύνηση ως το κλείσιμο των ορυχείων. Το κύριο θέμα του συνεδρίου λοιπόν είναι η ανάπτυξη, η παρακολούθηση και η αξιολόγηση των κριτηρίων βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα των ορυκτών. Περισσότερα στον ιστότοπο http://sdimi2013.conferences.gr/.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk