Ο κύριος Κουβέλης γυρίζει σπίτι

Η τριμερής κυβέρνηση ούτε ομοούσια υπήρξε, και δεν χρειαζόταν, ούτε και αδιαίρετη, όπως έδειξε ο χρόνος. Συνεστήθη, όπως επανειλημμένως ακούσαμε, για να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή για «να τραβά κουπί» και να σιωπά…

Ο κύριος Κουβέλης γυρίζει σπίτι | tovima.gr

Η τριμερής κυβέρνηση ούτε ομοούσια υπήρξε, και δεν χρειαζόταν, ούτε και αδιαίρετη, όπως έδειξε ο χρόνος. Συνεστήθη, όπως επανειλημμένως ακούσαμε, για να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή για «να τραβά κουπί» και να σιωπά… Αυτός ήταν ο μόνος σκοπός της (που η πλειονότητα των πολιτών αποδέχθηκε) και αυτή η υπηρεσία μπορούσε να παρέχει στοιχειώδη κάθαρση των ανομημάτων και των τριών. Στα κρίσιμα σημεία (αυτά που σχετίζονται με τα επάρατα μνημόνια) έδειχναν και οι τρεις τους, άλλος λίγο, άλλος πολύ, ομοθυμία και ενίοτε τόλμη.
Στα δεύτερα (αντιρατσιστικό, ΕΡΤ κλπ) ο κομματισμός έφευγε από την καταστολή του με αποτέλεσμα να χάνεται ο κύριος στόχος. Ολοι τους, με πρώτο τον Πρωθυπουργό, έναν τάχατες primus inter pares, μετρούσαν πρώτα τα κομματικά κουκιά και μετά τη σπουδαιότητα του ζητήματος. Η ΕΡΤ υπήρξε η ευκαιρία όλων. Για το καλό και για το κακό. Ποιός έχει δίκιο θα μας το πει πολύ σύντομα η ιστορία.
Ώς τότε έχουμε ένα δεδομένο: ο κύριος Κουβέλης θυμήθηκε ξαφνικά το σόι του και είπε να περάσει να πει ένα «γεια». Στην πόρτα στεκόταν ο αρχαγγελικός σύντροφος Παπαδημούλης. Τον χαιρέτισε και του είπε, «Είδες πού σου τα λέγαμε; Σε πέταξαν σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Πέρνα μέσα».
Ο κ. Γιώργης Γιατρομανωλάκης είναι καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας και συγγραφέας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες