Ένας έρωτας, ένας γάμος και μία κηδεία

Τις τελευταίες ημέρες αναδείχθηκε ένας μεγάλος πολιτικός έρωτας

Ένας έρωτας, ένας γάμος και μία κηδεία | tovima.gr
Τις τελευταίες ημέρες αναδείχθηκε ένας μεγάλος πολιτικός έρωτας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠαΣοΚ και των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου. Παρά τις διαφωνίες και τις αντιθέσεις φάνηκε ότι τα δύο κόμματα και οι δύο αρχηγοί συνεχίζουν μια κοινή πολιτική πορεία που προφανώς θα καταλήξει σε πολιτικό γάμο στις επόμενες εκλογές. Τα δύσκολα είναι για τη ΔΗΜΑΡ και τον κ. Φώτη Κουβέλη, που όπως φαίνεται θα καταλήξουν εκτός Βουλής να έχουν την τύχη του ΛΑΟΣ και του Γιώργου Καρατζαφέρη. Πτώση των ποσοστών, αποχώρηση Βουλευτών και στελεχών προς ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ και τέλος, έξοδος από τη Βουλή θα είναι η τύχη της ΔΗΜΑΡ.
Η εξουσία είναι μια διαδικασία που ο διαχειριστής πρέπει να ξέρει να την κουμαντάρει. Πλέον, βρίσκεται στα πιο κατάλληλα χέρια. Τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν εναλλάξ τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες θα κυβερνήσουν μόνα και όπως φαίνεται θα πετύχουν την διατήρηση τους στην εξουσία μέχρι και το τέλος της τετραετίας. Δεν το επισήμανε τυχαία ο κ. Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, αφού η βούληση και των δύο κομμάτων είναι να οδηγήσουν τη χώρα στις εκλογές όταν θα έχουν εξασφαλίσει πλήρως την πολιτική τους βιωσιμότητα στη μετά το Μνημόνιο εποχή.
Το 2014 θα είναι η χρονιά που θα βγούμε στις αγορές. 4 χρόνια ήταν ουσιαστικά τα δύσκολα για να υποχωρήσει η τρικυμία. Δεν είναι θέμα διακυβέρνησης, αλλά πραγματοποίησης του κύκλου της κρίσης. Αυτό ουσιαστικά θέλουν να προλάβουν στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠαΣοΚ, ώστε να ακυρώσουν τον λόγο του Αντιμνημονιακού τόξου, όταν διεξαχθούν οι εκλογές.
Ο έρωτας των δύο κομμάτων φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια. Το κοινό σημείο που τους συνδέει είναι η στήριξη των Ευρωπαίων, ο κοινός στόχος για την έξοδο στις αγορές και η εξισορρόπηση των δεδομένων στην οικονομία. Ο κ. Σαμαράς με αυτόν τον τρόπο ελέγχει τους μηχανισμούς του ΠαΣοΚ που είναι ιδιαίτερα ισχυροί στη δημόσια διοίκηση, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο συνδικαλισμό, ενώ το ΠαΣοΚ διατηρεί τις προσβάσεις του στους παραπάνω μηχανισμούς λόγω της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας. Ουσιαστικά, υπάρχει αλληλοστήριξη και αλληλοβοήθεια όχι μόνο σε κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κοινωνικών εταίρων.
Είναι σίγουρο ότι οι χειρισμοί της ΕΡΤ θα εφαρμοστούν και στις επόμενες περιπτώσεις. Φαίνεται ότι η σκληρή στάση του κ. Σαμαρά του απέδωσε τους καρπούς που ήθελε και ότι προφανώς, η αποφασιστικότητα και η αδιαλλαξία έχουν θετικό αποτέλεσμα, όταν κάνει μεταρρυθμίσεις και θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Επίσης, είναι βέβαιο ότι αφού τα δύο κόμματα ταυτίζονται ιδεολογικά ενδεχομένως να έχουν κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές ως συμμαχία ή κοινό κομματικό σχηματισμό.
Πως αλλάξανε τα πράγματα… κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει πριν από 10 χρόνια ότι θα συνέβαινε αυτό… και όμως…
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες