Το «ιντερνετικό» δώρο του Mόμπι στο σινεμά

Ο Αμερικανός παραγωγός Μόμπι πήρε την πρωτοβουλία να δωρίσει τη μουσική του σε επερχόμενες ταινίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανοίγοντας ξανά το Moby Gratis (μια ιστοσελίδα σχεδιασμένη για την προσφορά των τραγουδιών του σε ερασιτεχνικές και μικρού-προϋπολογισμού ταινίες)

Ο Αμερικανός παραγωγός Μόμπι πήρε την πρωτοβουλία να δωρίσει τη μουσική του σε επερχόμενες ταινίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανοίγοντας ξανά το Moby Gratis (μια ιστοσελίδα σχεδιασμένη για την προσφορά των τραγουδιών του σε ερασιτεχνικές και μικρού-προϋπολογισμού ταινίες).
Η ιστοσελίδα απαριθμεί παραπάνω από 150 μουσικά κομμάτια μέσα από την ιδιαίτερη δισκογραφία του μουσικού. Ανάμεσα στα διαθέσιμα τραγούδια βρίσκονται και πολλές ακυκλοφόρητες δουλειές του. «Υπάρχει αργή, γρήγορη, δυνατή και πιο ήρεμη μουσική, για όλα τα γούστα. Ελπίζω καθένας να βρει τη μουσική που ψάχνει για την ανεξάρτητη, μη-κερδοσκοπική ή φοιτητική ταινία του» δήλωσε ο ίδιος στην ιστοσελίδα του.
Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια και ο 47χρονος μουσικός προσφέρει δωρεάν άδειες για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της δουλειάς του, δεδομένου ότι η μουσική θα χρησιμοποιηθεί σε μη-κερδοσκοπικά έργα. Στην περίπτωση που το Moby Gratis χρησιμοποιηθεί για κερδοσκοπικές ταινίες, ο καλλιτέχνης επέλεξε να παραμένει και πάλι απλήρωτος, μεταφέροντας έτσι όλα τα χρηματικά τέλη από τις εκδιδόμενες άδειες στην οργάνωση για την προστασία των ζώων, Humane Society.
Ο Moby είχε πρωτοπορήσει και στο παρελθόν, προσφέροντας τη μουσική του σε διαφορετικά μέσα ψυχαγωγίας. Το πετυχημένο άλμπουμ του «Play», το οποίο κυκλοφόρησε το 1999, πούλησε 12 εκατομμύρια αντίτυπα, αφού κάθε κομμάτι αδειοδοτήθηκε για χρήση σε κινηματογράφο, τηλεόραση και διαφημιστικά σποτ.
Το «Play» κυκλοφόρησε μετά από τον εμπορικά αποτυχημένο δίσκο «Animal Rights», ο οποίος πουλήθηκε και μεταδόθηκε με δυσκολία. Παρ΄ όλα αυτά, ο Moby πρωτοτύπησε με την έξυπνη καμπάνια αδειοδότησης, καταφέρνοντας έτσι να ξεπεράσει τους παραδοσιακούς τρόπους διανομής και να δημιουργήσει ένα καινοτόμο πρότυπο προς μίμηση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk