Η FAI πίσω από τη βόμβα σε ΙΧ υπαρχιφύλακα των φυλακών Ναυπλίου

Την υπογραφή της «Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) – Διεθνούς Συνωμοσίας Εκδίκησης» έχει η επίθεση που έγινε στο ΙΧ υπαρχιφύλακα και αρχιφυλακεύοντος των Φυλακών Ναυπλίου στις 12 Ιουνίου.

Την υπογραφή της «Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) – Διεθνούς Συνωμοσίας Εκδίκησης» έχει η επίθεση που έγινε στο ΙΧ υπαρχιφύλακα και αρχιφυλακεύοντος των Φυλακών Ναυπλίου στις 12 Ιουνίου. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην οδό Γούναρη στο Αργος και για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός με φυτίλι. Στην προκήρυξη που αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο αντεξουσιαστών, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η επίθεση αυτή «αποτελεί μέρος του «Σχεδίου Φοίνικας» που ξεκίνησε με την ανατίναξη του αυτοκινήτου της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Η οργάνωση αυτή είχε αναλάβει επίσης την ευθύνη για τις επιθέσεις στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο, σε εταιρεία κούριερ στο Παγκράτι (απ’ όπου επιχειρήθηκε να σταλούν τα δέματα-βόμβες) και σε ATM στον Γαλατά Πόρου.
Με αυτή την ενέργεια μεγεθύνονται τα ερωτήματα που προβάλλουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για την προέλευση της οργάνωσης FAI, δεδομένου ότι, όπως εκτιμούν, σε τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν προχωρήσει μόνο ποινικοί. Γι’ αυτό τον λόγο επικρατεί προβληματισμός σε ποιον βαθμό έχουν προχωρήσει οι επαφές μεταξύ αντεξουσιαστών και ποινικών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία