Τίποτε δεν θα είναι ίδιο μετά την ΕΡΤ

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης όλα τα κομματικά επιτελεία μετέφεραν πολεμικό κλίμα

Τίποτε δεν θα είναι ίδιο μετά την ΕΡΤ | tovima.gr
Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης όλα τα κομματικά επιτελεία μετέφεραν πολεμικό κλίμα.
Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού η απειλή για εκλογές συνοδευόταν από οργίλες αναφορές για εκείνους που «επιδίωκαν την πολιτική εξόντωσή του». Και από τις πλευρές των δύο κυβερνητικών εταίρων το μήνυμα ήταν «αν ο κ.Σαμαράς δεν υποχωρήσει θα φέρει την ευθύνη των εκλογών».
Η πολεμική ατμόσφαιρα διατηρήθηκε μέχρι και την έναρξη της σύσκεψης.
Ωστόσο, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν ότι οι πιέσεις από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων ήταν ισχυρές και τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν άφηναν περιθώρια παρερμηνειών.Οι εκλογές γι’ αυτούς ήταν καταστρεπτικές και απαρχή νέων δεινών.
Πράγμα που επιβεβαιώθηκε με τις επίσημες δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων και συνειδητοποιήθηκε στη διάρκεια της ημέρας και από τους τρεις ηγέτες.
Κάπως έτσι όταν φθάσαμε στην κρίσιμη σύσκεψη τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει και είχε επικρατήσει διάθεση συνδιαλλαγής. Έπειτα από 3,5 ώρες συνομιλιών φάνηκε καθαρά ότι κανένας δεν διακινδυνεύει τώρα εκλογές και αντιθέτως και οι τρεις αναζητούν από κοινού τη μέθοδο απεγκλωβισμού από την ΕΡΤ.
Από τις δηλώσεις των δύο αρχηγών και του κυβερνητικού εκπροσώπου η ΕΡΤ έλειπε και γίνονταν αναφορές μόνο στη νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Κοινή είναι πλέον η πεποίθηση ότι την Πέμπτη οι αρχηγοί θα παζαρέψουν τον αριθμό των εργαζομένων που θα επαναπροσληφθούν στη νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και θα διαπραγματευθούν τις αρχές, τους κανόνες και το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης. Και βεβαίως θέσεις και ρόλους αρχηγών και κομμάτων σ’ αυτήν.
Η αλήθεια είναι ότι λύση δεν υπάρχει ακόμη, αλλά η διάθεση είναι σαφής.Κατά τα φαινόμενα την Πέμπτη θα εργασθούν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση.
Παραμένει βεβαίως το πρόβλημα διαχείρισης του προβλήματος της ΕΡΤ, όπως και αδιευκρίνιστες παραμένουν οι πολιτικές επιπτώσεις και παρενέργειες της τηλεοπτικής κυβερνητικής περιπέτειας.
Το σίγουρο είναι ότι η κρίση της ΕΡΤ θα ακολουθεί για καιρό την πολιτική τάξη της χώρας.
Τίποτε εντέλει δεν είναι ίδιο μετά την ΕΡΤ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk