Φεστιβάλ φωτογραφίας στο Μεσολόγγι

Το 2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας κάνει πρεμιέρα αύριο 21 Ιουνίου στην πόλη του Μεσολογγίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου. Για δέκα ημέρες η πόλη του Μεσολογγίου γιορτάζει τη φωτογραφία, επιδιώκοντας να συστήσει στο κοινό τους πιο σημαντικούς και καταξιωμένους φωτογράφους. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι κάτοικοι της πόλης και των γύρω περιοχών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φωτογραφικές εκθέσεις, ομιλίες και προβολές.

Το 2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας κάνει πρεμιέρα αύριο 21 Ιουνίου στην πόλη του Μεσολογγίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου. Για δέκα ημέρες η πόλη του Μεσολογγίου γιορτάζει τη φωτογραφία, επιδιώκοντας να συστήσει στο κοινό τους πιο σημαντικούς και καταξιωμένους φωτογράφους.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι κάτοικοι της πόλης και των γύρω περιοχών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φωτογραφικές εκθέσεις, ομιλίες και προβολές.

Το 2ο φεστιβάλ φωτογραφίας διοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου με τη συμμετοχή του Μουσείου Μπενάκη, του φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσίνη και δέκα φωτογραφικών λεσχών από όλη την Ελλάδα.

Το εφετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον μεγάλο έλληνα φωτογράφο Κώστα Μπαλάφα και κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστούν τρεις εκθέσεις με έργα του.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 21.30 στο προαύλιο του Τρικουπείου Πολιτιστικού Κέντρου.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης :

– ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, στις οποίες συμμετέχουν οι εξής φωτογραφικές λέσχες: ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΙΓΙΝΑΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΠΑΤΡΑΣ, Ε.Φ.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ και ΧΑΝΙΩΝ.

– workshop με επίκεντρο το παραδοσιακό πανηγύρι του Αη Συμιού, το οποίο συμπίπτει χρονικά με το Φεστιβάλ

– φωτογραφικές εξορμήσεις (λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, αλυκές κ.α.)

Η είσοδος στις δράσεις του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη.

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

Παρασκευή 21 Ιουνίου

ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

21.00 Ανοίγουν οι πύλες όλων των εκθεσιακών χώρων που φιλοξενούν εκθέσεις του μεγάλου Έλληνα Φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα:

1. » Φωτογραφικές μνήμες από την σύγχρονη Ελλάδα «

2. » Φωτογραφικό οδοιπορικό στο Άγιο Όρος, 1996-2001 «

3. » Το πανηγύρι του Άη-Συμιού »

21.30 Τελετή έναρξης του 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

21.45 Ομιλία της κα Γεωργίας Ιμσιρίδου, εκπροσώπο και υπεύθυνη του φωτογραφικού αρχείου του Μουσείου Μπενάκη, με θέμα τη ζωή και το έργο του Κώστα Μπαλάφα.

22.00 Πρώτη πανελλήνια προβολή δεκαπεντάλεπτης ταινίας του Κώστα Μπαλάφα με κινηματογραφημένα στιγμιότυπα από το πανηγύρι του Άη-Συμιού του ’68 και ’80.

22.30 Συναυλία από τους Μάνο Αχαλινωτόπουλο – Haig Yazdjian – Γιάννη Κυμκιρίδη.

22 Ιουνίου

11.30 Επιβίβαση σε πούλμαν του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και αναχώρηση με προορισμό το Μουσείο «ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ» στο ΑΙΤΩΛΙΚΟ.

12.00 Το Μουσείο «ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ» που φιλοξενεί την έκθεση με θέμα (Άνθρωποι και Σκιές)της Φωτογραφικής Λέσχης ΚΑΒΑΛΑΣ ανοίγει την πύλη του για τους επισκέπτες.

13.00 Φωτογραφικό οδοιπορικό στο πανέμορφο ΑΙΤΩΛΙΚΟ.

ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

18.00 Καταξιωμένοι φωτογράφοι είναι στη διάθεση νεαρών φωτογράφων για κριτική και σχολιασμό των φωτογραφιών τους αλά και για γόνιμη συζήτηση με θέμα τη φωτογραφία.

20.00 Διάλεξη του Γεωργίου Κατσάγγελου, καθηγητή φωτογραφίας στη σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Κοινωνική Φωτογραφία, μια προσωπική μαρτυρία»


23 έως 25 Ιουνίου

Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου ξεναγούν τους φίλους επισκέπτες φωτογράφους στο πανηγύρι του Αη Συμιου καθώς και στα αξιοθέατα της Ιερής Πόλης και στη περίφημη λιμνοθάλασσα της.


26 Ιουνίου

ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

20.00 Διάλεξη και προβολή με θέμα το πολεμικό ρεπορτάζ με ομιλητές τους Δημήτρη και Άρη Μεσσήνη, διεθνούς φήμης φωτο-ανταποκριτές.


27 Ιουνίου

ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

21.00 Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου στα πλαίσια του φεστιβάλ προβάλλει την ταινία με τίτλο «La camara oscura», της σκηνοθέτη Maria Victoria Menis.


28 Ιουνίου

ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

20.00 Διάλεξη από τον καταξιωμένο φωτογράφο Βασίλη Ταγκούλη και προβολή του έργου του με τίτλο «Εισαγωγή στην φωτογραφία μακράς έκθεσης και Fine Art φωτογραφία».


29 Ιουνίου

Πεζόδρομος ΑΘ. ΡΑΖΗΚΩΤΣΙΚΑ (Μπροστά από το μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ»)

21.00 Διάλεξη από τον καταξιωμένο φωτογράφο Αλέξανδρο Βρεττάκο και προβολή του έργου του με τίτλο «Τα πάντα μπορούν να γίνουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα».

22.30 Αποχαιρετιστήριο πάρτι με όλους τους φίλους του φεστιβάλ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
Σίβυλλα
Helios Kiosk