Σημαντικές απώλειες την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, επηρεαζόμενο από το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη αλλά και την ανησυχία στην αγορά σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία και την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, επηρεαζόμενο από το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη αλλά και την ανησυχία στην αγορά σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία και την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Την ανακούφιση από την απομάκρυνση του ενδεχόμενου των εκλογών, φαίνεται να επισκιάζουν ο φόβος για το δημοσιονομικό κενό -μετά και την είδηση ότι οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης δεν είναι πρόθυμες να διευκολύνουν την Αθήνα- και η ανησυχία για την ολοκλήρωση της πώλησης του ΟΠΑΠ, μετά την ανακήρυξη της Intralot ως τεχνολογικού παρόχου, κάτι στο οποίο ο αγοραστής, η Emma Delta, έχει αντιδράσει.

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι το διοικητικό του συμβούλιο κατακύρωσε την Τετάρτη στην Intralot τον διαγωνισμό για τον τεχνολογικό πάροχο, ζήτημα για το οποίο έχει εγείρει ανησυχίες το επενδυτικό fund που αναμένεται να αγοράσει τον οργανισμό, η Emma Delta.

«Ο νέος αγοραστής δεν έχει πλέον περιθώρια διαπραγμάτευσης οπότε θα πρέπει να αποφασίσει αν θα προχωρήσει με τη εξαγορά ή όχι», σχολίασε στο Reuters χρηματιστής ελληνικής χρηματιστηριακής.

«Υπάρχει αβεβαιότητα. Η αγορά φοβάται μήπως αποχωρήσει».

Την πτώση επιβάρυνε και η υποχώρηση της Εθνικής κατά 11%, μία ημέρα πριν την αφαίρεση της μετοχής της από τον δείκτη STOXX 600.

«Κάποιοι ήδη φεύγουν από την μετοχή, διότι θεωρούν ότι λόγω των outflows που θα σημειωθούν η τιμή της θα πιεστεί», είπε ο χρηματιστής.

Ειδικότερα ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στις 884,02 μονάδες, με πτώση 3,66%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 41,94 εκατ. ευρώ. Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου είναι 1,31744 δολάρια.

Διεθνή Χρηματιστήρια

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 2,75%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 κινείται πτωτικά κατά 2,51%.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 καταγράφει απώλειες 2,59%.

Στο Τόκιο ο δείκτης NIKKEI 225 έκλεισε στις 13.014,58 μονάδες, με πτώση 1,74%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk