Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά

Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων σημειώθηκε στον Πειραιά την Τετάρτη 19 Ιουνίου, καθώς στο λιμάνι κρουαζιέρας του ΟΛΠ κατέπλευσαν ταυτόχρονα οκτώ κρουαζιερόπλοια, πέντε από τα οποία πέντε «νέας γενιάς»

Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων σημειώθηκε στον Πειραιά την Τετάρτη 19 Ιουνίου, καθώς στο λιμάνι κρουαζιέρας του ΟΛΠ κατέπλευσαν ταυτόχρονα οκτώ κρουαζιερόπλοια, πέντε από τα οποία πέντε «νέας γενιάς». Τα πλοία μετέφεραν 15.000 επιβάτες, οι οποίοι εξυπηρετήθηκαν από τους δύο διεθνείς σταθμούς επιβατών. Παράλληλα την Παρασκευή το κρουαζιερόπλοιο της Disney στη Μεσόγειο θα προσεγγίσει για πρώτη φορά τον Πειραιά, μεταφέροντας 2.380 επιβάτες, κυρίως παιδιά. Το πλοίο «Disney Magic» έχει μήκος 264 μέτρα, πλάτος 32 μέτρα και φιλοξενεί 2.700 επιβάτες και 1.005 μέλη πληρώματος.
Η Disney Cruise Line έχει εντάξει στο πρόγραμμα της από το 2013 τον Πειραιά και τα ελληνικά νησιά. Τον πλοίαρχο Ρόμπερτ Ολμερ θα υποδεχθούν στελέχη του ΟΛΠ Α.Ε. ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιώργος Ανωμερίτης θα του επιδώσει αναμνηστική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου. Με αφορμή την πρώτη προσέγγιση, η εταιρία θα πραγματοποιήσει παράσταση από θίασο του πλοίου στις 12.15 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ Α.Ε. με καλεσμένους μαθητές από ορισμένα σχολεία.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk