Θ. Παπαθεοδώρου: «Δεν αντιμετωπίζουμε τους εκπαιδευτικούς ως δημοσίους υπαλλήλους»

Την Πέμπτη ο υφυπουργός Παιδείας, μίλησε στον Βήμα fm για τους εκπαιδευτικούς και τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο, για τη λειτουργία της κυβέρνησης και τον ανασχηματισμό

Την Πέμπτη ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου μίλησε στους Αργύρη Παπαστάθη και Αιμίλιο Περδικάρη για τους εκπαιδευτικούς και τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο, για τη λειτουργία της κυβέρνησης και τον ανασχηματισμό.{{{ audio1 }}}

Για το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας

«Από την τρέχουσα σχολική χρονιά, είχαμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα με ορίζοντα τριετίας και αφορά στην ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας. Ήδη, αυτή τη χρονιά, λειτούργησαν 500 κέντρα σε όλη την Ελλάδα και παρακολούθησαν μαθήματα 50.000 παιδιά. Διαμορφώνονται μονιμότερες δομές έτσι στην εκπαίδευση. Δεν είναι ότι βρέθηκαν τα χρήματα γι’ αυτό, αλλά ότι μπολιάζουμε τη νοοτροπία της εκπαιδευτικής κοινότητας με το θεσμό αυτό. Το ποσό είναι σημαντικό, 50 εκατ. ευρώ. Αλλά θέλουμε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε την ενισχυτική διδασκαλία στο πλαίσιο του σχολείου.»

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης εκπαιδευτικών από το Δημόσιο

«Δεν αντιμετωπίσαμε και δεν αντιμετωπίζουμε τον εκπαιδευτικό ως ένα δημόσιο υπάλληλο, ιδιαίτερα τη στιγμή που έχει υποστεί πάρα πολύ μεγάλες θυσίες το τελευταίο χρονικό διάστημα.»

Για το μέλλον της κυβέρνησης

«Και οι τρεις αρχηγοί αντιμετώπισαν ζητήματα καλύτερης συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των υπουργείων και νομίζω ότι, όπως αποδείχθηκε από τις συναντήσεις, υπάρχει συνέχεια, εξέλιξη και βούληση να δικαιωθεί η βασική επιλογή: η ανάληψη της ευθύνης απέναντι στην πολιτική διαχείριση της κρίσης, που νομίζω ότι καταδεικνύεται καθημερινά.»

Για το αν είναι απαραίτητος ο ανασχηματισμός

«Αυτό το αποφασίζουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που αποφάσισαν τη συγκρότηση της κυβέρνησης. Δεν είναι ζήτημα υπουργών ή υφυπουργών. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η συνεργασία των υπουργείων και η δουλειά που γίνεται είναι αποτελεσματική και πάνω απ’ όλα με σεβασμό των αφετηριών και του κοινού στόχου, που είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας, θεωρώ είναι μια προοπτική που θα δικαιώσει και τις επιλογές που έχουν γίνει.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk