Βέλγιο: Γλύπτρια ζητά να κάνει τεστ DNA ο βασιλιάς Αλβέρτος Β’

Η Βελγίδα γλύπτρια Ντελφίν Μποέλ καταφεύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να κάνει τεστ DNA ο 79ρονος βασιλιάς Αλβέρτος B’ προκειμένου να αποδειχθεί ο ισχυρισμός της ότι είναι πατέρας της. Υποστηρίζει ότι η ίδια είναι ο καρπός ενός περαστικού ειδυλλίου τη δεκαετία του ’60 μεταξύ του πρίγκιπα, τότε, Αλβέρτου και μιας νεαρής αριστοκράτισσας, της βαρόνης Σιβίλ ντε Σελίμ Λονγκσάμ

Η Βελγίδα γλύπτρια Ντελφίν Μποέλ καταφεύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να κάνει τεστ DNA ο 79ρονος βασιλιάς Αλβέρτος B’ προκειμένου να αποδειχθεί ο ισχυρισμός της ότι είναι πατέρας της. Υποστηρίζει ότι η ίδια είναι ο καρπός ενός περαστικού ειδυλλίου τη δεκαετία του ’60 μεταξύ του πρίγκιπα, τότε, Αλβέρτου και μιας νεαρής αριστοκράτισσας, της βαρόνης Σιβίλ ντε Σελίμ Λονγκσάμ.
Πολλά από τα έργα της 45χρονης Μποέλ τα λένε όλα : ένα γλυπτό με χρώματα νέον, με λεζάντα «’παιδί του έρωτα» και δίπλα του μία καρδιά με ένα στραβό στέμμα. Αλλο έργο της – ένα πολύχρωμο κείμενο – στέλνει ένα αθυρόστομο και οργισμένο μήνυμα προς τον βασιλιά Αλβέρτο Β’: «Άντε γ……., υπάρχω!»
Η Μπόελ ζητά να αποκτήσει δείγμα DNA τόσο από τον ηγεμόνα όσο και από την οικογένεια του για να αποδείξει τον ισχυρισμό της. Ορισμένα βελγικά μέσα ενημέρωσης ερμηνεύουν την αποστροφή μιας ομιλίας που έδωσε το 1999 ο Αλβέρτος – και αναφερόταν σε «κρίση του γάμου του πριν από 30 χρόνια» -, ως έμμεση παραδοχή της εκτός γάμου πατρότητας.
Η πρώτη ακρόαση ορίστηκε για τις 25 Ιουνίου . «Είμαι πολύ απογοητευμένη , αλλά πιστεύω ότι η εξέταση DNA μπορεί να κάνει θαύματα» δήλωσε η Μποέλ η οποία στο παρελθόν έχει επίσης πει ότι θα επιθυμούσε «να έχει μία υγιή σχέση με τον Αλβέρτο».
Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το αίτημα πιθανότατα θα απορριφθεί, κάτι που θα ισχύει όσο ο βασιλιάς παραμένει στον θρόνο, καθώς χαίρει δικαστικής ασυλίας. Τα παιδιά του ωστόσο, δεν προστατεύονται εξίσου. Η βελγική βασιλική οικογένεια αποτελεί έναν από τους λίγους θεσμούς που ενώνουν το ολλανδόφωνο βόρειο Βέλγιο με τον γαλλόφωνο νότο.
Η Μποέλ γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1968, σπούδασε και έζησε πολλά χρόνια στην Αγγλία, ενώ από το 2004 επέστρεψε και ζει μόνιμα στην πατρίδα της.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk