Στις γειτονιές της Αθήνας γραφεία εξυπηρέτησης του δημότη

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα 7 Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη (ΣΕΔ), στα οποία οι Αθηναίοι θα μπορούν από τη γειτονιά τους να διεκπεραιώνουν 154 διαφορετικές εργασίες, σχετικές με τα προνοιακά επιδόματα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των τεχνικών υπηρεσιών (πολεοδομία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κτλ), θέματα δημοτικής αστυνομίας κ.ά

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα 7 Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη (ΣΕΔ), στα οποία οι Αθηναίοι θα μπορούν από τη γειτονιά τους να διεκπεραιώνουν 154 διαφορετικές εργασίες, σχετικές με τα προνοιακά επιδόματα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των τεχνικών υπηρεσιών (πολεοδομία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κτλ), θέματα δημοτικής αστυνομίας κ.ά.

Τα Σημεία Εξυπηρέτησης Δημότη βρίσκονται στα γραφεία των Δημοτικών Κοινοτήτων, με εξαίρεση το ΣΕΔ της 6ηςΚοινότητας, που στεγάζεται στον ανακαινισμένο χώρο της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, και από όπου την Τετάρτη (19.6.2013) ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης έδωσε την εκκίνηση λειτουργίας του νέου θεσμού.
Ο δήμος Αθηναίων διακηρύσσει ότι πρόκειται για «μεγάλη καινοτομία» που ανοίγει μία νέα εποχή αναβαθμίζοντας στην πράξη τις σχέσεις του με τον δημότη, διευκολύνοντάς τον σε 154 καθημερινές συναλλαγές του αλλά και δίνοντας δύναμη και ζωντάνια σε κάθε γειτονιά.
«Πρόκειται για τη σπουδαιότερη αλλαγή στη λειτουργία του Δήμου Αθηναίων, εδώ και δεκαετίες, και το πρώτο μεγάλο βήμα για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, που θα εξορθολογίζει τη διοίκηση, θα διασφαλίζει την αξιοκρατία και θα συμβάλει στην ουσιαστική αποκέντρωση», επεσήμανε ο κ. Καμίνης. Υπογράμμισε ότι στόχος για το Δήμο Αθηναίων είναι να αποτελεί «μια πολιτική σταθερά για όλους τους κατοίκους της πόλης μία σταθερά ανάπτυξης, ασφάλειας και εκσυγχρονισμού», τονίζοντας παράλληλα ότι «βρίσκεται σε ανοικτό διάλογο με τους πολίτες της Αθήνας, για τη βελτίωση της καθημερινότητας τους, την επίλυση των προβλημάτων τους, και την αναβάθμιση της πόλης».
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος επεσήμανε ότι κάθε δημότης της Αθήνας, να διεκπεραιώνει από τη γειτονιά του, 154 διαφορετικές εργασίες, που αφορούν στις διευθύνσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, της Διοίκησης και Αποκέντρωσης, της Αστικής Κατάστασης, του Εμπορίου και της Ανάπτυξης, των Κοινόχρηστων Χώρων, των Δημοτικών Προσόδων, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας.
Από το επιτελείο του κ. Καμίνη τονίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι ο πρώτος δήμος που προχωρά σε ένα τέτοιο «πρωτοποριακό εγχείρημα, το οποίο αποτελεί βασική δομή του εξορθολογισμού της διοίκησης», με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του δημότη και μάλιστα στη γειτονιά του, χωρίς επιβαρυντικές μετακινήσεις, ταλαιπωρία και γραφειοκρατία.
Ο αντιδήμαρχος Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης, κ. Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης, ανέφερε ενδεικτικά ότι ο δημότης θα μπορεί να απευθύνεται στα ΣΕΔ για:
-τα προνοιακά επιδόματα,
-έκδοση κάρτας δακτυλίου και θέσης ελεγχόμενης στάθμευσης,
-χρήση κοινόχρηστων χώρων ή έκδοση άδειας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος,
-άδεια λειτουργίας παιδότοπου ή μονάδα προσχολικής ηλικίας,
– επανασύνδεση ή νέα παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,
– θεωρήσεις βιβλιαρίων και χορηγήσεις οικονομικής αδυναμίας ανασφάλιστων πολιτών,
– διορθώσεις ηλικίας και ονομάτων,
-αντίγραφα ποινικού μητρώου,
-μεταδημοτεύσεις,
-αντίγραφα ληξιαρχικών πράξεων,
-βεβαιώσεις και άδειες οικοδομών και κτισμάτων, χρήσης γης, όρων δόμησης ή για καταγγελίες αυθαιρέτων.
Τα 7 Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ τις καθημερινές (Δευτέρα – Παρασκευή) και από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι το Σάββατο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk