ΕΡΤ: Χαμένοι στη μετάφραση της απόφασης

Μέχρι στιγμής το κομφούζιο που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης γίνεται λεπτό προς λεπτό όλο και πιο περίπλοκο,

ΕΡΤ: Χαμένοι στη μετάφραση της απόφασης | tovima.gr
Μέχρι στιγμής το κομφούζιο που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης γίνεται λεπτό προς λεπτό όλο και πιο περίπλοκο, η απόφαση του ΣτΕ ερμηνεύεται κατά το δοκούν, ενώ παράλληλα διαρρέουν στον Τύπο ύποπτες «διευκρινίσεις», που όχι μόνο δεν διευκρινίζουν, αλλά περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Στις οθόνες των τηλεθεατών οι συχνότητες της ΕΡΤ συνεχίζουν να δείχνουν μαύρο, οι εργαζόμενοι θεωρούνται απολυμένοι χωρίς να έχουν υπογράψει τις απολύσεις τους, το σήμα του υποτιθέμενου νέου φορέα ανεβοκατεβαίνει από την Digea, οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ετοιμάζονται για δεύτερη συνάντηση και το παγκόσμιο χωριό παρακολουθεί με σκεπτικισμό τη νέα αυτή νοτιοβαλκανική οπερέτα, που δεν φαίνεται να έχει τέλος.
Εν τω μεταξύ τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αρπάξει την ευκαιρία για αντιπολιτευτικές κορώνες, θολώνοντας ακόμα περισσότερο το τοπίο, ενώ φαίνεται ότι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει κανένας θεσμός, κανένα δικαστήριο και κανένας αρμόδιος φορέας που να μπορεί να προτείνει και να εφαρμόσει μια λύση στον Γόρδιο Δεσμό της ΕΡΤ. Επίσης κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα ξημερώσει στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Η όλη υπόθεση θα ήταν απίστευτα κωμική, αν δεν ήταν ταυτόχρονα και τόσο τραγική με 2.700 εργαζόμενους να έχουν ουσιαστικά χάσει τη δουλειά τους και την κυβέρνηση να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο καταδικάζοντας τον εαυτό της και τη χώρα σε ένα επικοινωνιακό Βατερλό γιγαντιαίων διαστάσεων.
Μέσα σε αυτή τη δίνη της πολιτικής προχειρότητας τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, η υπόθεση τραβάει σε μάκρος, η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος απαξιώνεται όλο και περισσότερο και η Ελλάδα για μια ακόμα φορά παρουσιάζεται στα μάτια του κόσμου ως η χώρα όπου επικρατεί το μπάχαλο σε όλα τα επίπεδα.
Τελικά μεγαλύτεροι μπαχαλάκηδες από τους έλληνες πολιτικούς δεν πρέπει να υπάρχουν στην οικουμένη.
Σαν υστερόγραφο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι άμεση ανάγκη οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ να παρουσιάσουν το δικό τους πρόγραμμα για την εξυγίανση, την αναδιάρθρωση και το βιώσιμο μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αν καθυστερήσουν περισσότερο κινδυνεύουν να γίνουν η Ιφιγένεια, όχι σε μία τραγωδία, αλλά σε μια κωμικοτραγική φάρσα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk