Τέσσερα νέα έργα σε Κατάρ και Σερβία ανέλαβε η «Ακτωρ»

Την ανάληψη τεσσάρων έργων (τρία στο Κατάρ και ένα στη Σερβία) συνολικού προϋπολογισμού 498 εκατ. ευρώ ανέλαβε η Ακτωρ, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ

Την ανάληψη τεσσάρων έργων (τρία στο Κατάρ και ένα στη Σερβία) συνολικού προϋπολογισμού 498 εκατ. ευρώ ανέλαβε η Ακτωρ, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ.
Πρόκειται για το αθλητικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων Al Sadd Sports Club, για λογαριασμό της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ. Το ποσό της σύμβασης για το έργο ανέρχεται στα 108 εκατ. ευρώ και η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 20 μήνες.
Για ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στο νησί θέρετρο Anantara. Το ποσό της σύμβασης για το ανωτέρω έργο ανέρχεται στα 13 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 6 μήνες. Επίσης, η ελληνική εταιρεία ανέλαβε τις εργασίες έργων υποδομής στρατοπέδου των εσωτερικών Δυνάμεων Ασφαλείας στη Ντόχα. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 497 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 36 μήνες. Το έργο αυτό ανέλαβε η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-Al Jaber Engineering, στην οποία η ΑΚΤΩΡ είναι leader και συμμετέχει με ποσοστό 50%.
Στη Σερβία η Ακτωρ, ανέλαβε την εκτέλεση του αυτοκινητόδρομου, τμήμα Stanicenje έως Pirot (East),συνολικού μήκους 17 χλμ. Το έργο αποτελεί τμήμα του Διευρωπαιϊκού Δικτύου αυτοκινητοδρόμων. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε περίπου 75 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 24 μήνες.
Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της «Ακτωρ» ανέρχεται στα 2,4 δις. ευρώ ενώ υπάρχουν προς υπογραφήν συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 750 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk