Ευ.Μυτιληναίος: Καταστροφή η προσφυγή στις κάλπες

Πόσο απέχει το αισιόδοξο επιφώνημα «Δόξα το Θεό» από την απαισιόδοξη εκφορά «Βοήθα Παναγιά»;
Σύμφωνα με τα τελευταία πολιτικά δεδομένα, λίγες μόλις ώρες. Ο επιχειρηματίας κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος διέτρεξε αυτή τη «διαδρομή» και την εξομολογήθηκε σήμερα το πρωί μιλώντας στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών.
Ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίου με δραστηριότητες στην ενέργεια, τη μεταλλουργία και την κατασκευή μονάδων ενέργειας, απηύθυνε έκκληση προς τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν να αποφύγουν με κάθε κόστος την προσφυγή στις κάλπες.
«Θα είναι καταστροφή. Είμαι πεπεισμένος ότι μετά από τόσες θυσίες βρισκόμαστε κοντά στον πάτο. Αν πάμε σε εκλογές θα ψάχνουμε πάλι για χρόνια ένα σημείο στήριξης που ίσως και να μη το βρούμε», επεσήμανε ο κ. Μυτιληναίος.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ομίλου στην ΕΘΕ, ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι οι εταιρείες του καταναλώνουν το 35% των ποσοτήτων φυσικού αερίου της χώρας και τόνισε πως δεν μπορεί πλέον η Ελλάδα να πληρώνει 30% ακριβότερες τιμές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι διαπραγματεύσεις για να πέσουν οι τιμές θα πρέπει να γίνουν σε πολιτικό επίπεδο αφού η Gazprom ουσιαστικά είναι το ρωσικό κράτος, υποστήριξε ο κ. Μυτιληναίος, ο οποίος από πολύ νωρίς είχε επισημάνει σχετικά με το διαγωνισμό της ΔΕΠΑ ότι πρώτα θα πρέπει να λυθεί το θέμα των τιμών και μετά να προχωρήσει η αγοραπωλησία.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk