Δάφνη Φουρλή: O μεγαλύτερος μέτοχος της Fourlis ΑΕ

Την προσφορά μετοχών της Fourlis ΑΕ που προέρχεται από χαρτοφυλάκια ξένων θεσμικών επενδυτών απορροφά το τελευταίο διάστημα η αντιπρόεδρος και εκ των βασικών μετόχων του ομίλου κυρία Δάφνη Φουρλή.

Η κυρία Φουρλή σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση προς το Χρηματιστήριο, μετά από τις τελευταίες αγορές, έχει ενισχύσει το ποσοστό της στο 20,5% έναντι 13,6% που κατείχε μέχρι πρότινος. Πηγές του ομίλου έλεγαν μιλώντας προς το Vima.gr ότι η αντιπρόεδρος του ομίλου θεώρησε επενδυτική ευκαιρία τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και έσπευσε να τα εκμεταλλευτεί.

Η κυρία Φουρλή παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, στην οποία μερίδιο κατέχουν και πολλά μέλη της οικογένειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο εξάμηνο η κυρία Φουρλή έχει δαπανήσει περί τα 8 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει την θέση της.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου ξένα χαρτοφυλάκια που ελέγχουν πάνω από το 5% είναι οι Fidelity European Fund και Mitica Limited, οι οποίες και δεν έχουν μεταβάλει τις θέσεις τους.

Η μεγαλομέτοχος της Fourlis απέκτησε στις 18 Ιουνίου 1.140.000 μετοχές προς 2,793 εκατ. ευρώ ή το 2,2% του μετοχικού κεφαλαίου. Επίσης στις 21 Δεκεμβρίου 2012 είχε αγοράσει 1.050.000 μετοχές προς 2,131 εκατ. ευρώ, ενώ λίγες ημέρες ενωρίτερα, στις 10 Δεκεμβρίου είχε αποκτήσει άλλες 1.656.000 μετοχές με τίμημα 3,361 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk