Ανοιχτό για όλα τα παιδιά τo «Πάρκο Αλληλεγγύης» του Μητέρα

Το «Πάρκο Αλληλεγγύης» του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα», ένας ξεχωριστός χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας, παραδίδεται σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, σε όλα τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων.

Το «Πάρκο Αλληλεγγύης» του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα», ένας ξεχωριστός χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας, παραδίδεται σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, σε όλα τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων. Σήμερα, σε μια εποχή που έχουμε όσο ποτέ ανάγκη τον συνάνθρωπο η πρωτοβουλία αυτή γκρεμίζει τα «ιδρυματικά τείχη» και φέρνει κοντά τα παιδιά που φιλοξενούνται στον χώρο του «Μητέρα» και τα παιδιά των δημοτών, τα οποία θα μπορούν να παίζουν καθημερινά σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πάρκου, μέσα στην έκταση των εγκαταστάσεων του Κέντρου Προστασίας Παιδιού στο Ιλιον πλάι στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 19.30 η τελετή αγιασμού παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας, της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας, των Δημάρχων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Επίσημοι καλεσμένοι θα είναι φυσικά και όλοι οι δωρητές χάρη στην προσφορά των οποίων υλοποιήθηκε αυτό το σημαντικό όραμα, το οποίο συμπίπτει με τα 60 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου. Τη δημιουργία και λειτουργία του «Πάρκου Αλληλεγγύης» αγκάλιασε από την αρχή η Ιερά Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.
Μέχρι σήμερα το Κέντρο Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα» έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε περίπου 7.000 παιδιά και έχει φροντίσει για την οικογενειακή αποκατάστασή τους, καταρχάς με την επιστροφή στη φυσική τους οικογένεια και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, τότε, μέσω των εναλλακτικών μορφών οικογενειακής αποκατάστασης της υιοθεσίας και της αναδοχής.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk