«Οχι στις εκλογές» λέει ο ΣΕΒ

«Aυτή τη στιγμή οι εκλογές θα ήταν μοιραίες για την πορεία της οικονομίας και τις σχέσεις με τους ευρωπαίους εταίρους μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και επισημαίνει πως «ουδείς υπεύθυνος πολιτικός φορέας είχε συμφέρον να τις επιδιώξει. Και οι πολίτες, σοφά δεν τις ήθελαν»

«Aυτή τη στιγμή οι εκλογές θα ήταν μοιραίες για την πορεία της οικονομίας και τις σχέσεις με τους ευρωπαίους εταίρους μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και επισημαίνει πως «ουδείς υπεύθυνος πολιτικός φορέας είχε συμφέρον να τις επιδιώξει. Και οι πολίτες, σοφά δεν τις ήθελαν».
Ο ΣΕΒ θεωρεί ότι «για ν’ αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κρίση χρειαζόμαστε δημοκρατική ομαλότητα, πολιτική σταθερότητα και κοινωνική σύμπνοια. Η πολιτική όξυνση και ο κοινωνικός διχασμός δεν συμφέρουν κανένα».
Και προσθέτει ότι «οι μεγάλες αλλαγές είναι ακόμα μπροστά μας. Χρειαζόμαστε ένα καλά δουλεμένο και σωστά ιεραρχημένο πρόγραμμα πραγματικών μεταρρυθμίσεων. Το οποίο θα εκπέμπει σήμα αποφασιστικότητας και, ταυτόχρονα, θα πείθει για την αναγκαιότητά του χωρίς να διχάζει την κοινωνική πλειοψηφία.


Έχουμε μπροστά μας πολλά προβλήματα ακόμη ν’ αντιμετωπίσουμε, μεγάλες οικονομικές δυσκολίες να υπερπηδήσουμε. Η κατάσταση της οικονομίας επιβάλλει ταυτόχρονα σύνεση και αποτελεσματικότητα, σεβασμό στους δημοκρατικούς κανόνες και συνέπεια στις αναγκαίες αλλαγές.


Δεν είναι αργά για να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι, αν πέσει μαύρο στην οικονομία μας, όλοι ανεξαιρέτως θα βγούμε χαμένοι».
Ο ΣΕΒ καταλήγει η ανακοίνωση «αποδίδει πρωταρχική σημασία στην αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αν θέλουμε να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάκαμψης. Στην απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από τα γραφειοκρατικά και άλλα βαρίδια που την εμποδίζουν να ανοίξει φτερά, να δημιουργήσει πλούτο και να δώσει δουλειές».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk