Ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά στην Κέρκυρα από τον «Ιπποκράτη»

Προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε 837 παιδιά πραγματοποίησε από τη Δευτέρα 3 μέχρι και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 η Κινητή Οδοντιατρική και Παιδιατρική μονάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Δράμα.

Προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε 837 παιδιά πραγματοποίησε από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 13 η Κινητή Οδοντιατρική και Παιδιατρική μονάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Δράμα. Σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο της πόλης, η κινητή μονάδα επισκέφθηκε νηπιαγωγεία και ιδρύματα στο πλαίσιο των προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής που υλοποιεί το Χαμόγελο από το 2002.
Μέχρι το τέλος του 2012 είχαν εξεταστεί συνολικά 23.852 παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ μέσα στο 2013 έχουν μέχρι στιγμής εξεταστεί 10.784 παιδιά σε Κρήτη, Εύβοια, Κύθηρα, Μαρούσι και Δράμα. Ο στόχος του προγράμματος για το 2013 ανέρχεται στα 18.000 παιδιά πανελλαδικά. Κινητήριος δύναμη της εφετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, που στηρίζει οικονομικά την υλοποίηση του προγράμματος.
Από σήμερα, Δευτέρα 17 ως και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται στον Δήμο Κέρκυρας και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει προληπτικό ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά του νησιού.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk