Αεροβόλα στα Εξάρχεια

Ποτέ δεν τα πήγα καλά με την Πλατεία Εξαρχείων. Πιστεύω ότι ενώ είναι ένας χώρος με χαρακτήρα

Αεροβόλα στα Εξάρχεια | tovima.gr
Ποτέ δεν τα πήγα καλά με την Πλατεία Εξαρχείων. Πιστεύω ότι ενώ είναι ένας χώρος με χαρακτήρα και παράδοση, την ίδια ώρα το χυμαδιό της σε αποτρέπει, κυριολεκτικά, από το να πάρεις στα σοβαρά ότι και αν συμβαίνει εκεί. Ενώ βρίσκεται σε μια περιοχή που σε γενικές γραμμές έχει άποψη για τα πράγματα της πολιτικής ζωής του τόπου, κάνει ότι μπορεί για να την ακυρώσει.
Υποτίθεται στην πλατεία των Εξαρχείων βρίσκεται το υποψιασμένο, «ψαγμένο» ή να το πούμε κομψά εναλλακτικό περιθώριο. Αλλά που πολλές φορές μοιάζει με άντρο υποκόσμου όπου κάθε γωνιά του βρωμά από τα σκουπίδια και αν δεν είσαι βαποράκι, φρικιό ή πρεζόνι, νιώθεις σαν ψάρι έξω από το νερό.
Αφήστε όμως εμένα με τις παραξενιές μου και μπείτε για μια στιγμή στην θέση μιας νέας κοπέλας που ενώ κάθεται σε ένα παγκάκι και συζητά με την φίλη της, δέχεται από το πουθενά βόλι από …αεροβόλο! Σκεφτείτε την κοπέλα να ζητά (οργισμένη, εννοείται) τον λόγο από τους χαβαλέδες που της έριξαν και μόνο ξύλο να μην τρώει. Τα παλικάρια δηλαδή βγήκαν κι από πάνω. Πυροβολώντας, χασκογελώντας, απειλώντας και βρίζοντας. Που και πώς να βρει το δίκιο της η κοπέλα; Στην αστυνομία; Χα χα χα!
Που είναι αλήθεια η φωνή των «υποψιασμένων» διανοούμενων απέναντι σε φαινόμενα όπως το παραπάνω που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση στην πλατεία των Εξαρχείων; Που είναι οι εκπρόσωποι της επιστημονικής αναρχίας οι οποίοι επιτρέπουν τέτοια φαινόμενα ντροπής, απώθησης και απέχθειας; Πουθενά. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχουν.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk