Μοοdy’s: Προειδοποιεί με αρνητική αξιολόγηση λόγω ΕΡΤ

Με «αρνητική αξιολόγηση» της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας προειδοποιεί ο οίκος Μοοdy’s.

Οπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί απειλή για την κοινωνική συναίνεση, η οποία συνιστά την αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δημοσιονομική προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας.

Συνακόλουθα, αν δεν εξευρεθεί από τους κυβερνητικούς εταίρους συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα της ΕΡΤ, αυξάνεται ο κίνδυνος προσφυγής της χώρας σε πρόωρες εκλογές, γεγονός που θα ήταν αρνητικό για την πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Η Μοοdy’s επισημαίνει ότι το «εξαιρετικά συγκρουσιακό πολιτικό περιβάλλον», που έχει διαμορφωθεί αποτελεί απειλή για την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ελλάδα και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Επιπροσθέτως, αρνητικά θα μπορούσε να επηρεάσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας η αποτυχία επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

Οπως προειδοποιεί η Moody’s, αν δεν ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και ορισμένων μικρότερων δημόσιων επιχειρήσεων, η χώρα δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει φέτος τα έσοδα που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Προσαρμογής από τις αποκρατικοποιήσεις.

Μία τέτοια εξέλιξη είναι πιθανόν να προκαλέσει από εφέτος ένα κενό χρηματοδότησης ύψους 1,5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επιβολή νέων, πρόσθετων μέτρων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία