Ε. Στάη: «Η χειρότερη λύση και η μεγαλύτερη αντίδραση ήρθε από το να πέσει μαύρο»

Την Πέμπτη 13/06/2013 η δημοσιογράφος της ΝΕΤ μίλησε στον Βήμα fm για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Την Πέμπτη 13/06/2013 η δημοσιογράφος της ΝΕΤ Έλλη Στάη μίλησε στους Γιώργο Κακούση και Βασίλη Αδαμόπουλο για το κλείσιμο της ΕΡΤ.{{{ audio1 }}}

Σχετικά με την εξυγίανση της ΕΡΤ:

«Η χειρότερη λύση και η μεγαλύτερη αντίδραση ήρθε από το να πέσει μαύρο, πρέπει να γίνει μία συζήτηση για εξυγίανση της ΕΡΤ και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή, το θεωρώ απολύτως δεδομένο και πιστεύω ότι κραδασμοί θα υπήρχαν στην εξυγίανση με την όποια αναδιάρθρωση, η οποία θα περιελάμβανε και μείωση προσωπικού. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν βεβαίως αντιδράσεις γιατί είναι μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, το ζήτημα είναι πως μπορείς να προσεγγίσεις ένα πρόβλημα με το λιγότερο δυνατό κόστος και με τρόπο ώστε να πείσεις ότι αυτό που κάνεις είναι καλό.»

Για τις προσλήψεις κατά την περίοδο της τρικομματικής κυβέρνησης:

«Τα αποτελέσματα δείχνουν τα πράγματα, δηλαδή μία διοίκηση θα έπρεπε να έχει προλάβει και την όποια πολιτική ηγεσία από το «μπλακ», από το «μπλακ άουτ» αυτή τη στιγμή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.»

Σχετικά με το αν θα ξαναδουλέψει στην νέα ΕΡΤ:

«Εγώ θα ήθελα βεβαίως να συνεχίσω στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ο λόγος που ήρθα πριν από τρία χρόνια ήταν απολύτως συνειδητός, μπορούσα άνετα να είμαι αρκετό χρόνο ακόμα στον ιδιωτικό τομέα, ήρθα γιατί πιστεύω τον ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης, κυρίως στη φάση αυτή την οποία ξεκινήσαμε να περνάμε εδώ και τρία χρόνια και θα διανύσουμε και άλλο διάστημα. Έχει ένα ρόλο έτσι και αλλιώς από τη φύση της, ο οποίος είναι ένας ρόλος πολύ κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Τώρα λοιπόν σε αυτή τη φάση, οι ανάγκες αυτές είναι δεδομένες. Εγώ θέλω να είμαι σε αυτό το πλαίσιο μέσα, τώρα αν πληρώ τους κανόνες της αξιοκρατίας αυτό είναι κάτι το οποίο προφανώς θα κριθώ και εγώ, όπως κρίνονται όλοι.»

Για το μισθό της:

«Εγώ παίρνω 2500 ευρώ το μήνα καθαρά για την καθημερινή μου παρουσία στις ειδήσεις και για την εβδομαδιαία εκπομπή και αυτό έχει ένα συνολικό κόστος με τις κρατήσεις που γνωρίζετε όλοι 4000 ευρώ.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα