Ο κ. ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ!

Αν ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς παρακολουθούσε τις «ηρωικές» εκπομπές των τελευταίων ωρών της ΕΡΤ θα είχε αμέσως ακυρώσει την απόφαση για το κλείσιμο της ούτω καλουμένης δημόσιας τηλεόρασης.

Ο κ. ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ! | tovima.gr

Αν ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς παρακολουθούσε τις «ηρωικές» εκπομπές των τελευταίων ωρών της ΕΡΤ θα είχε αμέσως ακυρώσει την απόφαση για το κλείσιμο της ούτω καλουμένης δημόσιας τηλεόρασης.

Μέσα στην αγωνία της να βρει επιχειρήματα μια παρουσιάστρια εζήτησε και τη γνώμη του «Προέδρου των Ελλήνων της Ζάμπια»!
Συγκινημένος ο κ. πρόεδρος, που μόλις προφανώς είχε πληροφορηθεί τα κακά μαντάτα (ότι κλείνει η ΕΡΤ), κατηγόρησε την κυβέρνηση των Αθηνών, διατυπώσας σωρείαν αιτιάσεων, εκ των οποίων το ελαφρότερο ήταν ότι ο κ. Σαμαράς φιμώνει τη φωνή της Ελλάδας, που την περιφέρει η «δημόσια τηλεόραση» όπου Γης.
Αν είχε παρακολουθήσει αυτή την εκπομπή ο κ. Σαμαράς θα είχε αμέσως ακυρώσει την απόφαση. Διαθέτει αρκετή κρίση ώστε να μπορεί να προβλέψει τους κινδύνους από μια απόφαση κυβερνητική που παρερμηνεύεται ακουσίως ή σκοπίμως.
Διότι η ΕΡΤ δεν έκλεισε επειδή το απαίτησαν… τα μεγάλα συμφέροντα. Εκλεισε ως ΕΡΤ για να μας έλθει ξανά σε τρεις μήνες με νέους υπαλλήλους και συνεργάτες, οι οποίοι θα αποτελέσουν πράγματι κίνδυνο για τα ιδιωτικά συμφέροντα, αν δημιουργήσουν ανταγωνιστικό πρόγραμμα και δεν αναλώνουν τις ώρες τους σε γραφειοκρατικές δραστηριότητες (…όσοι πηγαίνουν καθημερινώς στην εργασία τους).
Η κυβέρνηση ξέρει την αλήθεια για την ΕΡΤ. Από τα γαλάζια κορίτσια της Νέας Δημοκρατίας, στους πρασινοφρουρούς της Αλλαγής, και ως τους ακροαριστερούς του γλυκού νερού. Είναι χιλιάδες μισθοδοτούμενοι, ο βίος και η πολιτεία των οποίων μπορεί να γίνουν σίριαλ που θα σπάσει τα ρολόγια των δημοσκόπων.
Εχει δίκιο η τωρινή κυβέρνηση, που θέλει να καθαρίσει το σύγχρονο παλάτι του Αυγείου. Αλλά δεν μπορεί να εφαρμόζει χειρουργική γάγγραινας – πονάει δάκτυλο, κόψει χέρι! Διότι στην ΕΡΤ εργάζονται και εκατοντάδες έντιμοι και σοβαροί επαγγελματίες, που αξίζουν καλύτερη μοίρα. Δεν τους πρέπει δημόσιος εξευτελισμός εξώσεως από τους χώρους εργασίας. Δεν είναι λωποδύτες, θύματα είναι ενός πελατειακού κράτους.
Εστω και τώρα ο κ. Σαμαράς έχει τη λύση στα χέρια του. Να αλλάξει τον τίτλο του εγχειρήματος – ΔΕΝ κλείνει η ΕΡΤ, αλλά αλλάζει ριζικά, όπως απαιτεί σύμπασα η Κοινή Γνώμη.
Η ΕΡΤ πρέπει να παύσει να είναι κρατική τηλεόραση και να γίνει πράγματι δημόσια τηλεόραση.
Ο κ. Σαμαράς έχει τη μεγάλη ευκαιρία κάνοντας ένα βήμα πίσω να ωθήσει τη χώρα σε ένα μεγάλο βήμα εμπρός!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες