Στο 10,8% «έκλεισε» η κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής

Στο 10,8% διαμορφώθηκε το συνολικό ποσοστό της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας που προήλθε από ιδιώτες επενδυτές.

Στο 10,8% διαμορφώθηκε το συνολικό ποσοστό της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας που προήλθε από ιδιώτες επενδυτές.
Η διοίκηση του ομίλου επέλεξε να «κόψει» από την έκδοση διάφορα hedge funds, προκειμένου να ικανοποιήσει τη ζήτηση που καταγράφηκε από ιδιώτες μετόχους για αδιάθετους τίτλους, να αυξήσει την αξία των warrants, αλλά και να ενισχύσει την ποιότητα της μετοχικής βάσης της τράπεζας.
Οι επενδυτές που συμμετείχαν στην αύξηση θα μπορούν με κάθε warrant να αποκτούν τα επόμενα 4,5 έτη από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) 8,25 μετοχές της τράπεζας στην τιμή διάθεσης 4,29 ευρώ, πλέον ενός ετήσιου επιτοκίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, τα 3/4 της συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου πραγματοποιήθηκαν μέσω εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης.
Σχεδόν το 50% της αύξησης καλύφθηκε από κεφάλαια εξωτερικού, με αποτέλεσμα την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα 500 εκατ. Ευρώ.
Το 1/3 της αύξησης, ήτοι 386 εκατ. ευρώ, καλύφθηκε από εγχώρια νοικοκυριά, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 120.000 μετόχους, αντανακλώντας την ευρεία μετοχική βάση της Τράπεζας.
Τα 2/3 της αύξησης καλύφθηκαν από Μετόχους που είχαν ήδη μετοχική θέση στην Εθνική.
Υπενθυμίζεται ότι δεν χρειάσθηκε να εκδοθούν υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες για την ολοκλήρωση του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία