Γιόχαν Χαν: Εχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στην Ελλάδα

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο εξέφρασε ο Γιόχαν Χαν. Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη την Πέμπτη 13 Ιουνίου στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόοδο που έχει γίνει στην Ελλάδα και αποκάλυψε ότι είναι στην τελική ευθεία η λήψη οριστικών αποφάσεων για τις παραχωρήσεις.

«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τους στόχους που είχαν τεθεί από κοινού με την Κομισιόν σε σχέση με την απορρόφηση των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία για το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και πιστεύω θα τους εκπληρώσει και για το πρώτο εξάμηνο του 2013» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Ωστόσο», πρόσθεσε «υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν και γίνονται κάθε μέρα». Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην σημαντική πρόκληση που είναι η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων και υπογράμμισε ότι οι «προσκλήσεις είναι μεγάλες αλλά έχουμε μόνο μια επιλογή: Να πετύχουμε».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος από την πλευρά του τόνισε ότι η Ελλάδα «σε πολλούς τομείς έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Στο θέμα των παραχωρήσεων, είμαστε πολύ κοντά στο να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Νομίζω ότι έχουμε ωριμάσει, θα πρέπει απλώς να δούμε από ποια Επιχειρησιακά Προγράμματα θα μετακινηθούν τα κονδύλια έτσι ώστε να συνεχίσουμε και να επανεκκινήσουν οι εργασίες στους αυτοκινητοδρόμους. Είμαι λοιπόν πεπεισμένος πως μόλις γίνει αυτή η επανεκκίνηση, αυτό θα οδηγήσει και σε περισσότερες επενδύσεις με μεγάλο κέρδος».

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, πρέπει να δείτε κι εσείς πώς θα γίνει η κατανομή μεταξύ εθνικού και περιφερειακού επιπέδου στα νέα Ταμεία και θα δούμε πώς θα συνδυαστούν τα Ταμεία μεταξύ τους. Πάντως έχουμε σημειώσει πρόοδο. Οι συνθήκες δεν είναι εύκολες, παρ’ όλα αυτά και μέσα στο πλαίσιο αυτών των δύσκολων συνθηκών, πρέπει να πω ότι η πρόοδος είναι αρκετή.» κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk