Τυνησία: Φυλάκιση 4 μηνών στις ακτιβίστριες Femen

Δικαστήριο στην Τυνησία επέβαλλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών σε τρεις γυναίκες –δύο από τη Γαλλία και μία από τη Γερμανία– που είχαν διαμαρτυρηθεί γυμνόστηθες υπέρ φυλακισμένης τυνήσιας ακτιβίστριας.

Οι γυναίκες ανήκαν στην ομάδα Femen η οποία διαμαρτύρεται συχνά με αυτόν τον τρόπο σε ευρωπαϊκές χώρες ζητώντας περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες.

Στο δικαστήριο εξήγησαν ότι δεν υπήρχε τίποτα σεξουαλικό ή ανήθικο στη διαμαρτυρία τους, που είχε γίνει στις 29 Μαΐου. Εντός της αίθουσας, ήταν ντυμένες με την παραδοσιακή γυναικεία ενδυμασία, αναφέρει το Reuters.

Είχαν κατηγορηθεί για προσβολή της δημόσιας αιδούς, προσβολή ηθών και απειλή για τη δημόσια τάξη. Καταδικάστηκαν τελικά σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών και μίας ημέρας, ο δικαστής δεν αναφέρθηκε όμως για ποια κατηγορία.

Κατά τον δικηγόρο τους ήταν η ποινή ήταν υπερβολική, ισλαμιστές όμως που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο σαν θιγόμενα μέρη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί «αυτό θα γίνει μάθημα στις Femen και σε όποιον επιχειρήσει να επιτεθεί στις αξίες του ισλάμ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk