Μπάσκετ: Αποκλεισμός τριών μηνών για τον Δ. Γιαννακόπουλο

Με ποινή αποκλεισμού για τρεις μήνες τιμωρήθηκε ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος λόγω των όσων γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα στον δεύτερο τελικό της Α1 μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Παράλληλα στον πρόεδρο των «πρασίνων» επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 28.500 ευρώ.

Με ποινή αποκλεισμού για τρεις μήνες τιμωρήθηκε ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος λόγω των όσων γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα στον δεύτερο τελικό της Α1 μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Παράλληλα στον πρόεδρο των «πρασίνων» επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 28.500 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«1. Απαλλάσσει την ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ από τις διατάξεις του άρθρου 29 για χρήση λέιζερ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ που διεξήχθη στις 9-6-2013,

2. Επιβάλλει στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ: α) για το υβριστικό σύνθημα κατά φυσικού προσώπου με έγγραφη προειδοποίηση, ποινή επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 1.400,00 ΕΥΡΩ β) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων χρηματικό πρόστιμο 1.000,00 ΕΥΡΩ γ) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας χρηματικό πρόστιμο 2.200,00 ΕΥΡΩ, δ) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο χρηματικό πρόστιμο 2.200,00 ΕΥΡΩ και ε) για παράβαση διατάξεων του Κανονισμού, οι οποίες αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα, από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτριου Γιαννακόπουλου χρηματικό πρόστιμο 22.000,00 ΕΥΡΩ.

3. Επιβάλλει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για παράβαση διατάξεων του Κανονισμού, οι οποίες αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα, απαγόρευση εισόδου στα τα γήπεδα που αγωνίζεται η ομάδα της ΚΑΕ του, για τρεις (3) μήνες για τον ως άνω αγώνα».

Η αντίδραση του Δ. Γιαννακόπουλου
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ κ. Γιαννακόπουλος αναφορικά με την τιμωρία του δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Μετά από το νέο χτύπημα, κάτω από τη μέση ως συνήθως, σε βάρος μου αλλά και του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΣ, θέλω να ξεκαθαρίσω προς όλους το εξής: Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ δεν υποχωρεί, δεν σκύβει το κεφάλι, δεν συμβιβάζεται με το σύστημα. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είναι έτοιμος για «πρωτάθλημα μες στο Παλέ». Δεν θα μπορούσα όμως να προσπεράσω και να μη δώσω σημασία στον διαφορετικό τρόπο μεταχείρισης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΚΟΥ από το Κράτος, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό σε όλα τα αθλήματα. Οι δικές μας ποινές πάντοτε είναι άδικες και εξοντωτικές, αλλά δεν θα τους περάσει.

Όπως ανέφερα ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ δεν σκύβει το κεφάλι. Προσωπικά δεν επηρεάζομαι από τη νέα απόπειρα εξόντωσής μου. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είναι ιδέα, είναι αγάπη, είναι ιερό σύμβολο και το πρωτάθλημα θα το κατακτήσουμε είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν ορισμένοι. Το πρωτάθλημα θα γίνει δικό μας ό,τι κι αν κάνουν, όσο κι αν προσπαθήσουν να το αποτρέψουν.Δεσμεύομαι απέναντι στον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ότι συσπειρωμένοι θα γκρεμίσουμε το σύστημα που ελέγχεται εδώ και χρόνια από τον Ολυμπιακό. Δίνουμε ραντεβού με τον κόσμο μας σε λίγες μέρες στο Παναθηναϊκό Στάδιο για τη φιέστα του νταμπλ».

Επιστολή στον πρωθυπουργό
Επίσης ο κ. Γιαννακόπουλος αντέδρασε στέλνοντας επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Τιμώ και σέβομαι την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης όσο κανένας Έλληνας.

Όταν όμως βιώνω την κατάφορη αδικία στο πετσί μου και μάλιστα με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο δεν δικαιούμαι να σιωπήσω!

Δε δικαιούμαι να σιωπήσω όταν σε μια διαδικασία εξπρές και με κατηγορίες που στηρίχθηκαν μόνο σε υπόνοιες και εικασίες, απόντων των βασικών μαρτύρων (διαιτητών!), καταδικάστηκα με 3 μήνες αποκλεισμού από τα γήπεδα!

Και ερωτώ απευθυνόμενος σε εσάς κ. Πρωθυπουργέ:

Μπορεί να καταδικαστεί ο κάθε Έλληνας με μια μαρτυρία του στυλ: ‘’Δεν τον είδα, αλλά τον άκουσα μέσα από τα αποδυτήρια;’’ και με μια διαδικασία με ελλιπείς φακέλους και απουσία αποδεικτικών στοιχείων και μαρτυριών;

Μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία δίχως αυτόπτη μάρτυρα;;; Ή με κατά φαντασίαν μάρτυρα ο οποίος έχει το χάρισμα να βλέπει πίσω από κλειστές πόρτες;; Και αναφέρομαι στη μαρτυρία του Διαιτητή Φούφη, ο οποίος ενώ ήταν μέσα στα αποδυτήρια, δήλωσε γραπτώς και κατηγορηματικώς ότι ήμουν εγώ και ακόμα 3 οπαδοί ακριβώς απ’ έξω!

Μπορεί να μη λαμβάνονται υπόψη οι εκθέσεις της ΕΛΑΣ και της ΔΕΑΒ που αποτελούν και τους πλέον επίσημους κρατικούς φορείς που εποπτεύουν την ευνομία και την τάξη στους αγωνιστικούς χώρους και οι οποίες δεν έχουν την παραμικρή αναφορά σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργειά μου;

Μπορεί αυτές οι αποφάσεις να συνδράμουν στην δημιουργία ενός κράτους δικαίου;

Μπορεί ο μέσος Έλληνας να νιώθει ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δρα ανεξάρτητα τη στιγμή που εκδίδονται αποφάσεις στηριγμένες σε ανύπαρκτα στοιχεία και με απόντες τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας σε διαδικασίες του μισαώρου;

Κύριε Σαμαρά, θέλω να πιστεύω ότι παρά τα φίλαθλα ολυμπιακά σας αισθήματα, θα λειτουργήσετε βάσει της θεσμικής σας ιδιότητας και θα δώσετε εντολή να ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες διαδικασίες προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο!».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk