«Αλλαξε και γίνε ηγέτης»

Η ηγεσία, η ψυχραιμία στη λήψη αποφάσεων και γενικότερα τα χαρακτηριστικά που είναι καθοριστικά στην επιτυχία στον κόσμο των επιχειρήσεων είναι επίκτητα ή εγγενή; Απόψεις έχουν διατυπωθεί για να υποστηρίξουν και τη μία και την άλλη θέση. Οι διοργανωτές του δεύτερου σεμιναρίου ηγεσίας όμως σαφέστατα πιστεύουν το δεύτερο.

Η ηγεσία, η ψυχραιμία στη λήψη αποφάσεων και γενικότερα τα χαρακτηριστικά που είναι καθοριστικά στην επιτυχία στον κόσμο των επιχειρήσεων είναι επίκτητα ή εγγενή; Απόψεις έχουν διατυπωθεί για να υποστηρίξουν και τη μία και την άλλη θέση. Οι διοργανωτές του δεύτερου σεμιναρίου ηγεσίας όμως σαφέστατα πιστεύουν το δεύτερο.
Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε χωρίς ιδιαίτερη προβολή, παρ’ όλα αυτά οι συμμετοχές έφτασαν τις περίπου 200. Εφέτος οι διοργανωτές του δεύτερου σεμιναρίου ηγεσίας, που θα διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου, ελπίζουν να ξεπεράσουν αυτό τον αριθμό ποντάροντας και στο δυνατό όνομα του κεντρικού ομιλητή.

Ο κ. Ηendre Coetzee, δημιουργός μιας μεθόδου διάρκειας 90 ημερών που σκοπό έχει να μεταβάλει και να εξελίξει άτομα και εταιρείες σε σχέση με την απόδοσή τους, θα βρίσκεται στην Αθήνα. «Μόνο μαθαίνοντας κάτι καινούργιο δεν θα αλλάξεις τον κόσμο σου. Αλλαξε το με ποιους είσαι. Αλλαξε το τι κάνεις σήμερα. Επανασχεδίασε το εννοιολογικό σου πλαίσιο» είναι η βασική συμβουλή του κ. Coetzee προς τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.

«Ενα βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις σε αυτή τη συγκυρία είναι το καθημερινό άγχος. Αυτό δεν έχει να κάνει πάντα με πραγματικές οικονομικές ή επαγγελματικές δυσκολίες που πιθανόν να αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο, αλλά και με μια γενικότερη κακή περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Στο περυσινό αντίστοιχο σεμινάριο ο ειδικός ομιλητής ανέλυσε το φαινόμενο, προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένους τρόπους αντιμετώπισής του» σχολιάζει η κυρία Γεωργία Καρτσάνη, διευθύνουσα σύμβουλος της Sargia Partners που διοργανώνει τη σχετική εκδήλωση.
Σύμφωνα με τις διακηρύξεις του, το σεμινάριο ηγεσίας είναι ένα «βιωματικό workshop διάρκειας οκτώ ωρών μέσα από το οποίο ο Hendre Coetzee θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες στην ανάπτυξη του προσωπικού τους «χάρτη», στον σχεδιασμό του οράματός τους και στην επίτευξη των στόχων τους.

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν μια τεκμηριωμένη μέθοδο με βάση τις νευροεπιστήμες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκλειδώσουν τη διαύγειά τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται και να σχεδιάσουν ένα πλάνο που θα τους οδηγήσει με επιτυχία στο προσωπικό τους ταξίδι – τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο».

Σύμφωνα με την κυρία Καρτσάνη, «σε παραδοσιακά πρότυπα έχουν οργανωθεί οι περισσότερες επιχειρήσεις στη χώρα μας. Εμφανίζονται διστακτικές στο να υιοθετήσουν ιδέες όπως τα συγκεκριμένα εργαστήρια. Παρ’ όλα αυτά οι ενδιαφερόμενοι με τον καιρό γίνονται περισσότεροι. Αποκτούν πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακά δομημένων επιχειρήσεων. Σιγά-σιγά, η τάση αυτή θα γίνει κοινός τόπος». Κατά βάση είναι μια διοργάνωση που απευθύνεται σε επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων. «Πάντως», καταλήγει η κυρία Καρτσιάνη, «κατά τη γνώμη μου ένα τέτοιου είδους σεμινάριο θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο σε αρκετούς έλληνες πολιτικούς».
Ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν χρησιμοποιήσει τη μέθοδό του στο παρελθόν βρίσκονται ονόματα όπως η Estée Lauder, το ΕSPN και η FedEx. Σημαντικό κομμάτι του σεμιναρίου θα αφιερωθεί στο να μάθει ο κάθε συμμετέχων να συστηματοποιεί τη σκέψη του προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στις 24 Οκτωβρίου στο Κτήμα Πεντελικόν (10.00 – 18.00). Το κόστος συμμετοχής είναι 350€ (πλέον ΦΠΑ, ενώ 20% έκπτωση, ήτοι 280€ + ΦΠΑ, θα ισχύσει για όσους εγγραφούν ως τα τέλη Αυγούστου). Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται το www.leadershipseminars.gr για να εγγραφούν εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση του early bird.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk