«Αυτοκίνητο που ρετάρει η ΕΡΤ»

«Αυτοκίνητο που ρετάρει η ΕΡΤ» | tovima.gr

Περί τους 20 βουλευτές της ΝΔ είχαν κληθεί στο Μαξίμου, στις 2 μ.μ. της Τρίτης για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ

Περί τους 20 βουλευτές της ΝΔ είχαν κληθεί στο Μαξίμου, στις 2 μ.μ. της Τρίτης για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Στην άτυπη αυτή σύνοδο των βουλευτών πήγε και ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Εκείνο που έχω να σας αποκαλύψω είναι ότι ουδείς από τους βουλευτές έφερε την παραμικρή αντίρρηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αναλύθηκε κυρίως από τον κ. Δ. Σταμάτη (φωτογραφία) στους βουλευτές η κυβερνητική απόφαση, τους προειδοποίησε ότι για την απόφαση αυτή «δεν έχουμε τη στήριξη των άλλων κομμάτων», τους είπε ότι τα άλλα κόμματα δεν έχουν δώσει εναλλακτικές προτάσεις για την απόλυση 2.000 υπαλλήλων και σε κάποια στιγμή όταν ειπώθηκε στους νεοδημοκράτες βουλευτές ότι τα «άλλα κόμματα δεν έχουν και κάτι να προτείνουν διαφορετικό», κάποιος βουλευτής (καλύτερα να μη σας αποκαλύψω τέτοιες κρίσιμες ώρες το όνομά του) είπε: «Ε, τι να κάνουμε, αν δεν το θέλουν τα άλλα κόμματα ας πάμε τώρα σε εκλογές».
nnn
Γενικά επικράτησε ευφορία ανάμεσα στους βουλευτές για το κλείσιμο και το άνοιγμα και πάλι της ΕΡΤ και ορισμένοι (πάλι δεν θα σας αποκαλύψω ονόματα) πρότειναν και διάφορες ονομασίες: «Να την ονομάσουμε «Νέα Δημόσια Τηλεόραση ή με συντόμευση… ΝΔ tv» » πρότειναν ενώ οι πιο προχωρημένοι στις ονομασίες ρώτησαν μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Την ΥΕΝΕΔ πότε θα την ανοίξουμε και πάλι;».

nnn
Ο Πρωθυπουργός στην παρέμβασή του ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει. Είπε μάλιστα ότι δεν φώναξε τα ΜΑΤ στον χώρο για να προλάβει καταλήψεις και υπενθύμισε ότι το σχέδιο που πρόκειται να εφαρμοστεί βασίζεται κυρίως στην πρόταση του κ. Ν. Αλιβιζάτου επί υπουργίας του κ. Μόσιαλου, με μερικές αλλαγές όσον αφορά τις κοινωνικές ευαισθησίες: «Θέλουμε δημόσια τηλεόραση και όχι κρατική» είπε ο Πρωθυπουργός και έφερε ένα παράδειγμα. Παρομοίασε την ΕΡΤ με ένα αυτοκίνητο που… ρετάρει, λέγοντας ότι δεν μπορεί να το επιδιορθώσεις ενώ βρίσκεται εν κινήσει αλλά θα πρέπει να το κλείσεις για μερικές ημέρες σε ένα συνεργείο για να διορθώσεις τη βλάβη. «Αυτό ακριβώς κάνουμε» είπε «με την ΕΡΤ».
Ο Ποπολάρος ο… ατίθασος

Ηταν μια πολιτική συγκέντρωση η παρουσίαση του νέου βιβλίου του παραιτηθέντος από το ΠαΣοΚ υπουργού κ. Εκτ. Νασιώκα στη Λάρισα. Ηταν στην παρουσίαση οι κκ. Αλ. Παπαδόπουλος και Γ. Φλωρίδης, αλλά και πρώην βουλευτές του ΠαΣοΚ. Ο συγγραφέας στο βιβλίο του «Ο Χρησμός» παρουσιάζει την ελληνική πολιτική πραγματικότητα μέσα από αλληγορίες. Για παράδειγμα, ονομάζει τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο «Ποπολάρο ατίθασο», τον κ. Γ. Παπανδρέου ως «Τζον», τον κ. Κ. Καραμανλή ως «Ιβάν», τον κ. Ευ. Βενιζέλο ως «Ζαν», τον κ. Γ. Φλωρίδη ως «επαναστάτη ορθολογιστή». Πάντως οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις παραιτήσεις των κκ. Νασιώκα και Φλωρίδη τότε από το ΠαΣοΚ παραδίδοντας και την έδρα τους και είπαν ότι «τότε διάφοροι συνωστίζονταν στο περιστύλιο της Βουλής για να κάνουν δηλώσεις χαρακτηρίζοντάς τους… προδότες».


Πόσοι είναι οι… αδιάφθοροι;

Δεν θα το πιστέψετε, αλλά λειτουργούν 16 διευθύνσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Υπό κανονικάς συνθήκας η διαφθορά με τόσο πολλούς αδιάφθορους θα είχε εξαφανιστεί από την πολύπαθη χώρα μας. Ελα όμως που από την ημέρα που δημιουργήθηκαν οι δημόσιοι μηχανισμοί καταπολέμησης της διαφθοράς η διαφθορά στην Ελλάδα δεκαπλασιάστηκε.
nnn
Αυτά ειπώθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή και δόθηκαν (ίσως για πρώτη φορά) συγκεντρωτικά στοιχεία για τις υπηρεσίες αδιάφθορων που διαθέτει η χώρα. Πάρτε χαρτί μολύβι και υπολογίστε: Σώμα Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης, Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Εργων, Υπηρεσία Δαπανών Υγείας, Διεύθυνση Επιθεώρησης υπουργείου Περιβάλλοντος, Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, Διεύθυνση Επιθεώρησης Ταμείου Παρακαταθηκών και Ταμείων, Διεύθυνση Επιθεώρησης Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Ελληνικής Αστυνομίας, Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος. Είδατε πόσοι είναι οι αδιάφθοροι;
nnn
Την τακτική των διαδηλωτών της πλατείας… Ταχρίρ επιστράτευσαν έλληνες αλλά και ξένοι φοιτητές για να εμποδίσουν τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να μιλήσει σε συνέδριο του TedGlobal στο Εδιμβούργο. Με τη βοήθεια του Internet και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι φοιτητές καλούσαν συναδέλφους τους να μπλοκάρουν την είσοδο του κ. Παπανδρέου και η αλήθεια είναι ότι συγκεντρώθηκαν πολλοί, τόσοι που ανάγκασαν την αστυνομία να πάρει μέτρα ώστε να τους κρατήσει μακριά. Ανήρτησαν και πανό με το οποίο αποκαλούν τον πρώην πρωθυπουργό «διάδοχο της Θάτσερ», αλλά και… «κάθαρμα». Τελικά το συνέδριο έγινε κανονικά αλλά οι φοιτητές εξοργίστηκαν όταν πληροφορήθηκαν ότι ο κ. Παπανδρέου θα μετείχε στην πρώτη συνεδρίαση που είχε τίτλο «Στιγμές αλήθειας» ως ένας ηγέτης ο οποίος «αντλεί μαθήματα από την ελληνική κρίση χρέους και βοηθά την πλοήγηση της ΕΕ μέσα σε δύσκολα νερά». Ε, πώς να μην τους εξοργίσει, κυρίως αυτό το… «δύσκολα νερά».

nnn

Μια και έγινε λόγος για Παπανδρέου, θα σας περιγράψω τι βρήκαν οι καθαρίστριες στο γραφείο του Γεωργίου Παπανδρέου, στο γραφείο του «Γέρου Δημοκρατίας», που βρίσκεται στο περιστύλιο της Βουλής και εκτίθεται ως ιστορικό πολιτικό κειμήλιο. Λοιπόν βρήκαν μία… ομπρέλα, 24 αποτσίγαρα, τρεις νάιλον σακούλες από σούπερ μάρκετ, ένα κουτάκι τσίχλες, χειρόγραφες μισοτέλειωτες ερωτήσεις διαφόρων βουλευτών και πολλά χαρτομάντιλα.

***
Αλλαγές δρομολογούνται και πάλι στο πολύπαθο ΙΣΤΑΜΕ. Νέος πρόεδρος, μαθαίνω αναλαμβάνει ο προσωπικός ιατρός του κ. Ευ. Βενιζέλου κ. Χρ. Δερβένης, ο οποίος έως τώρα ήταν αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ. Ο κ. Δερβένης, χειρουργός στο Αγία ΌΛγα, θεωρείται από τους πλέον στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΠαΣοΚ και ήταν αυτός που τον συνόδευσε στην κρίσιμη σύνοδο στις Κάνες.

***
Το ΚΚΕ (Οργάνωση Καλλιτεχνών) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία πληροφορεί τους Έλληνες ότι θέλει να δημιουργήσει χορωδία. Αλλά τι είδους τραγούδια θα ερμηνεύει αυτή η χορωδία; Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» θα ερμηνεύονται τραγούδια του Κόκκινου Στρατού. Προϋποθέσεις που απαιτούνται είναι «η καλή φωνή, όχι απαραίτητα μουσικές γνώσεις και πολύ μεράκι και διάθεση για το καλύτερο αποτέλεσμα…»

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk