Την Παρασκευή δίνουν οι τράπεζες τα στοιχεία για τους τόκους καταθέσεων

Μεθαύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 θα παραληφθούν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) τα στοιχεία από τις τράπεζες για τα ποσά των τόκων που θα συμπληρωθούν αυτόματα στις δηλώσεις των φορολογούμενων

Μεθαύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 θα παραληφθούν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) τα στοιχεία από τις τράπεζες για τα ποσά των τόκων που θα συμπληρωθούν αυτόματα στις δηλώσεις των φορολογούμενων.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης ανέφερε ότι μετά την παραλαβή των στοιχείων η μεταφόρτωσή τους στο TAXISNET θα απαιτήσει ένα διάστημα λίγο ημερών.

Αύριο Πέμπτη θα εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο εμπεριέχεται η τροπολογία που προβλέπει πως οι τόκοι καταθέσεων θα εγγράφονται στο έντυπο Ε1 μόνο εάν ξεπερνούν τα 250 ευρώ.

Θα ακολουθήσει η απόφαση του κ. Χ. Θεοχάρη για το τι θα ισχύσει με τους συνδικαιούχους των λογαριασμών. Σε αυτή θα αναφέρεται ότι θα πρέπει να δηλωθεί το πραγματικό γεγονός, δηλαδή να αναγραφούν οι τόκοι στο Ε1 εκείνου στον οποίο ανήκουν οι καταθέσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk