Διάλεξη για την κρίση στην Κύπρο από τον Σταύρο Ζένιο

Τον κ. Σταύρο Ζένιο, Καθηγητή Χρηματοοικονομικών και Διοικητικής Επιστήµης του Πανεπιστημίου Κύπρου και ανώτατου επιστημονικού συνεργάτη στο Wharton School (USA) φιλοξενεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 το ΚΕΠΕ, στο πλαίσιο της σειράς των διακεκριμένων διαλέξεων Distinguished Lectures.
Η διάλεξη έχει τίτλο »Κύπρος:« η Τέλεια Κρίση Χρέους και η Πορεία Εξόδου»» και θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΠΕ, Αµερικής 11, 5ος όροφος, στην αίθουσα 508. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο ∆ρ. Σταύρος Ζένιος είναι Καθηγητής της ∆ιοικητικής Επιστήµης και Χρηµατοοικονοµικών στο Πανεπιστήµιο Κύπρου και Senior Fellow στη Σχολή ∆ιοίκησης του φημισμένου Πανεπιστηµίου Wharton της Πενσυλβανίας, των ΗΠΑ.
Σπούδασε µαθηµατικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ηλεκτρολογία στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Κύπρου, και διοικητική επιστήµη στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ, από όπου πήρε τον Διδακτορικό του τίτλο το 1986.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διατριβή του τιµήθηκε από την Επιστημονική Εταιρία Επιχειρησιακής Έρευνας των ΗΠΑ. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 130 επιστημονικά άρθρα σε κορυφαία διεθνή περιοδικά, σε θέματα χρηματοοικονομικής και διοικητικής επιστήμης.
Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων και επιμελητής άλλων επτά που εξεδόθησαν από τους γνωστούς οίκους Cambridge University Press, Blackwell, Wiley Finance.
Σε συνεργασία με τον Καθηγητή μαθηματικών στο πανεπιστήμιο της Haifa, Yair Censor εξέδωσε το βραβευμένο βιβλίο «Parallel Optimization», Oxford University Press. Εργασίες του έχουν μεταφραστεί στα Κινέζικα και έχουν τύχει διεθνών βραβεύσεων.
Εχει διατελέσει Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, επισκέπτης Καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), καθώς και στα πανεπιστήμια της Βιέννης, της Χάιφα, του Μπουένος Άιρες και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εχει διατελέσει Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου για οκτώ χρόνια και έχει εκλεγεί δύο φορές Πρόεδρος των Πανεπιστημίων των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών UNICA.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk