Σε ανώνυμη εταιρεία συγχωνεύτηκαν 10 λιμενικά ταμεία της Εύβοιας

Σε ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας εντάσσονται τα 10 Λιμενικά Ταμεία της περιοχής.

Σε ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας εντάσσονται τα 10 Λιμενικά Ταμεία της περιοχής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο υπουργός Κωστής Μουσουρούλης ενέκρινε το καταστατικό του νεοσύστατου Οργανισμού «στο πλαίσιο του εξορθολογισμού και της βελτίωσης της διοικητικής λειτουργίας των ελληνικών λιμένων και εφαρμόζοντας για πρώτη φορά το σχετικό άρθρο του ν. 4150/2013, που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Κοινοβούλιο».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «το Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας μετατρέπεται από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Ανώνυμη Εταιρεία, ώστε να λειτουργεί με μεγαλύτερη ευελιξία και αποδοτικότητα. Στη νέα εταιρεία συγχωνεύονται δέκα Λιμενικά Ταμεία του νομού Ευβοίας, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται πόροι από τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας».
Η νέα εταιρεία Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας ΑΕ επισημαίνεται ότι θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της θαλάσσιας και της λιμενικής πολιτικής, «δεδομένου ότι η γεωγραφική της θέση μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας απασχόλησης στο βιομηχανικό, τουριστικό και αλιευτικό τομέα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία